EYÜP

Eyüpsultan'ın köylerinde kalkınma hamlesi başladı

Eyüpsultan Belediyesi tarafından düzenlenen 2019 Eyüpsultan Kırsal Stratejik Plan Çalıştayı’nın birinci buluşması “Kırsalda Yaşam” başlığıyla gerçekleştirildi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Eyüpsultan'ın köylerinde kalkınma hamlesi başladı - Sayfa 1

Kırsalda yaşayan halkın görüşlerini ve sorunlarını dinleyerek yol haritası belirlemek amacıyla düzenlenen çalıştayla birlikte Eyüpsultan’ın köylerinde kalkınma hamlesi başlatıldı.

Eyüpsultan'ın köylerinde kalkınma hamlesi başladı - Sayfa 2

Eyüpsultan Belediyesi Alibeyköy Osmanlı Park Tesisleri’nde spiker Ömer Önder’in moderatörlüğünde gerçekleştirilen çalıştaya, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’in yanı sıra Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcıları; Eda Çaçtaş, Zekeriya Yıldız, İsmail Uysal ve Cevdet Yıldız, Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden Prof. Dr. Sırma Turgut katıldı. Etkinlik, ilçede bulunan Ağaçlı, Pirinççi, Çiftalan, Akpınar, İhsaniye, Odayeri, Işıklar kırsal mahallelerinin muhtarları ve bu mahallelerde yaşayan halkın katılımıyla gerçekleştirildi.

Eyüpsultan'ın köylerinde kalkınma hamlesi başladı - Sayfa 3

“ŞEHİR OLARAK KALKINMAMIZ BU KÖYLERDEN BAŞLAYACAK”

Başkan Deniz Köken çalıştayda gerçekleştirdiği açılış konuşmasında kalkınmanın yerelden başlayacağını vurguladı ve şunları söyledi:

Eyüpsultan'ın köylerinde kalkınma hamlesi başladı - Sayfa 4

“Türkiye için genel olarak söylersek kalkınma Anadolu’dan başlar. Bizim şehir olarak kalkınmamız bu köylerden başlayacak. Çünkü en kılcal noktalardan, kılcal damarlardan haberimiz olmazsa ana damarların nasıl işlediğini anlayamayız. Ben 7 tane köyü olan bu ilçenin, bu şehrin zenginliği olduğuna inanıyorum. Bu zenginliği doğru kullanarak emeği ve sermayeyi boşa harcamadan daha çok verim alarak bir noktaya getirmeyi istiyorum.”