EYÜP

Eyüpsultan'ın anne ve çocuk atölyesine büyük ilgi

Eyüpsultan Belediyesi Göktürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen “Anne çocuk” atölyesi, taş tablo yapımı etkinliğiyle başladı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Eyüpsultan'ın anne ve çocuk atölyesine büyük ilgi - Sayfa 1

Göktürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde hayata geçirilen, taş tablo yapımı büyük ilgi görüyor.

Eyüpsultan'ın anne ve çocuk atölyesine büyük ilgi - Sayfa 2

Her hafta Cuma ve Pazar günleri, Eyüpsultanlı vatandaşları biraya getiren atölyede, taşlar çocukların hayal gücüyle birer aksesuar haline geliyor. Doğadaki taşlar ve ahşabın bir araya gelmesiyle ortaya çıkan tasarımlar, çocuklar tarafından büyük ilgi görüyor.

Eyüpsultan'ın anne ve çocuk atölyesine büyük ilgi - Sayfa 3

Taş tablo sanatının, çocukların hayal gücü ve motor kas gelişimine de önemli katkı sağladığını vurgulayan Göktürk Kültür Merkezi Eğitmeni Hülya Güneş, “Hayat şartlarının yoğunluğu sebebiyle çocuklarımızla kaliteli vakit geçirmek amacıyla ‘Anne Çocuk’ atölyesinde bir araya geliyoruz” diyerek sözlerine şöyle devam ediyor:

Eyüpsultan'ın anne ve çocuk atölyesine büyük ilgi - Sayfa 4

“ÇOCUKLARA SANATI SEVDİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

“Sanatla uğraşan çocukların farkını 7 yıldır gözlemliyorum. Taş tablo sanatıyla uğraşan çocuklarımız artık doğadaki her taşa farklı gözle bakıyor. Biz bu taşlarla neler yapabiliriz? diye düşünerek, hayal kuruyorlar. Bu sayede çocuklarımızın yaratıcılığını geliştirerek sanatı sevdiriyoruz ve ne kadar geniş kitlelere yayılırsak o kadar iyi olacağını düşünüyoruz. Deniz Başkanımız da bizleri bu konuda çok destekliyor, özellikle girişimci kadınlara verdiği destek takdire şayan. Kendisi bizim de hep yanımızda kendisine teşekkürlerimizi iletiyoruz.”