EYÜP

Eyüpsultan Belediyesi sokak hayvanlarını sahipsiz bırakmıyor

Eyüpsultan Belediyesi’nin, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında ilçede hayata geçirdiği Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniği haftanın 7 günü hizmet vermeye devam ediyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Eyüpsultan Belediyesi sokak hayvanlarını sahipsiz bırakmıyor - Sayfa 1

Sokak hayvanları için bugüne kadar ambulanstan barınma ve besleme noktalarına, kediler için özel evlerden mama dağıtımına kadar pek çok olumlu çalışmaya imza atan Eyüpsultan Belediyesi, Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniği’nde her yıl binlerce hayvanın tedavisini gerçekleştiriyor.

Hayvanların sağlıklı yaşam hakkının sağlanmasını amaçlayan Eyüpsultan Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan klinikte, sahipsiz sokak hayvanlarının muayenesi, tedavisi, kısırlaştırma, aşılama, mikroçip uygulama gibi işlemler yapılıyor.

Eyüpsultan Belediyesi sokak hayvanlarını sahipsiz bırakmıyor - Sayfa 2

200 METREKARELİK ALAN ÜZERİNDE KURULU

Sokak hayvanları için özel dizayn edilmiş ve tüm ekipmanı bu doğrultuda oluşturulmuş, muayene odası ve ameliyathanesi de olan klinik toplamda 200 metrekare alan üzerine kurulu.

ÜÇ VETERİNER HEKİM VE DÖRT YARDIMCI PERSONEL HİZMET VERİYOR

Üç veteriner hekim ve dört yardımcı personel ile haftanın yedi günü sabah 08.30 - 16.30 saatleri arasında hizmet veren klinikte ameliyathane ve muayenehanenin dışında ilaç odası da bulunuyor.

Eyüpsultan Belediyesi sokak hayvanlarını sahipsiz bırakmıyor - Sayfa 3

Sokak Hayvanları Kliniği’nde yıl boyunca; sokak hayvanlarının muayene ve tedavileri, ambulans hizmeti, besleme makineleri, barınma noktaları oluşturulması, besleme çalışmaları, ilaçlama ve dezenfeksiyon çalışmaları yapılıyor.

Bu arada başıboş sokak köpekleri toplanarak muayenelerini müteakip kısırlaştırılıp numaralanıyor ve aşı yapılarak insan ve çevre sağlığına tehdit unsuru taşımayanlar yasa gereği tekrar alındıkları ortama bırakılarak rehabilitasyonları tamamlanmış oluyor.

Eyüpsultan Belediyesi sokak hayvanlarını sahipsiz bırakmıyor - Sayfa 4

8 AYDA 3 BİN 221 KEDİ VE KÖPEK TEDAVİ EDİLDİ

Sokak Hayvanları Kliniği’nde son 8 ay içerisinde 302 kedi kısırlaştırıldı. Kısırlaştırma işlemi dışında klinikte 3 bin 221 adet kedi ve köpeğin tedavisi yapıldı, 3 bin 227 adet sokakta başıboş yaşayan kedi ve köpek kayıt altına alındı.

99 KEDİ VE KÖPEK SAHİPLENDİRİLDİ

Klinikte tedavi ve kayıt altına alma gibi işlemlerinin yanı sıra sahiplendirme de yapılıyor. Dileyen vatandaşlar Eyüpsultan Belediyesi ile irtibata geçerek, şartlar uygun olduğu takdirde kedi veya köpek sahiplenebiliyor.

Kemerburgaz Sokak Hayvanları Kliniği’nde son 8 ay içinde, aşıları ve bakımları tamamlanmış 99 adet kedi veya köpek sahiplendirilerek yeni yuvalarına kavuştu.