ESENYURT

Mahalleyi rahatsız eden metruk yapı yıkıldı

Madde bağımlılarının mesken edindiği, mahalle sakinlerinin de şikayetine neden olan metruk yapı, Esenyurt Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmayla yıkıldı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Mahalleyi rahatsız eden metruk yapı yıkıldı - Sayfa 1

Esenyurt’ta vatandaşların uzun süredir şikayet ettiği ve yıkılmasını istediği tek katlı metruk yapı, Esenyurt Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı. Orhangazi Mahallesi 1659. sokakta bulunan metruk yapıyla ilgili yaklaşık 2 yıldır Esenyurt Kaymakamlığı’na ve belediyeye şikayet geliyordu.

Mahalleyi rahatsız eden metruk yapı yıkıldı - Sayfa 2

Esenyurt Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü, kaymakamlığın aldığı yıkım kararının ardından konuyla ilgili gerekli çalışmaları yaparak, asayiş sorunlarına yol açan ve madde bağımlılarının barındığı 80 metrekarelik metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi.

Mahalleyi rahatsız eden metruk yapı yıkıldı - Sayfa 3

Metruk yapının çevresinde alınan güvenlik önlemleri eşliğinde gerçekleşen yıkımda, toz çıkmaması için yapıya tazyikli su da sıkıldı. Yaklaşık 3 saat süren çalışmanın ardından metruk yapının yıkımı tamamlandı.

Mahalleyi rahatsız eden metruk yapı yıkıldı - Sayfa 4

Tehlike yaratan metruk yapının yıkılmasını memnuniyetle karşılayan mahalle sakinleri, Esenyurt Belediyesi ekiplerine teşekkür etti. Yapı Kontrol Müdürlüğü yetkilileri ise, ilçe sınırları içerisinde vatandaşa ve çevreye rahatsızlık veren bu tür atıl yapıların yıkımının devam edeceğini bildirdi.