ESENYURT

Esenyurt’un ulu çınarları hem üretiyor hem de kazanıyor

Esenyurt Belediyesi, ilçede yaşayan 65 yaş ve üzeri vatandaşların sosyal hayata katılmalarını sağlamak ve zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirmeleri için hobi kursları açtı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Esenyurt’un ulu çınarları hem üretiyor hem de kazanıyor - Sayfa 1

Esenyurt Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, ilçede yaşayan 65 yaş ve üzeri vatandaşların sosyal hayata kazandırılmasına yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda Esenyurt Belediyesi, bünyesindeki Ulu Çınar Sosyal Yaşam Merkezi’nde 65 yaş ve üzeri vatandaşların istekleri doğrultusunda hobi kursları açtı.

Esenyurt’un ulu çınarları hem üretiyor hem de kazanıyor - Sayfa 2

Haftanın 5 günü farklı branşlarda hizmet veren kurslarda kursiyerlere Kur’an-ı Kerim eğitiminin yanı sıra, ahşap ve alçı, polyester boyama, çoraptan çiçek yapımı, keçe sanatı gibi çeşitli el sanatları eğitimi de veriliyor. Vatandaşlar Ulu Çınar Sosyal Yaşam Merkezi’nde ücretsiz olarak verilen eğitimlerden memnun olduklarını dile getirdiler.

Esenyurt’un ulu çınarları hem üretiyor hem de kazanıyor - Sayfa 3

‘Vatandaşların taleplerine cevap veriyoruz’

Ulu Çınar Sosyal Yaşam Merkezi sorumlusu Sosyolog Serengül Gürer, “Vatandaşlarımızdan gelen talep üzerine Halk Eğitim Merkezimizle konuştuk oradan gelen hocalarımızla birlikte Kur’an-ı Kerim ve el sanatları kursunu açtık. El sanatları kursu içerisinde ahşap, polyester boyama, keçe sanatıyla alakalı bir takım sanatsal çalışmalarımız olacak. Şuan 12’şer kişilik kurslarımız faaliyet göstermektedir. Pazartesi, salı ve çarşamba günleri saat, 14.00-17.00 arası Kur’an-ı Kerim kursumuz, çarşamba ve cuma günleri de aynı saatlerde el sanatları kursumuz aktif olarak hizmet vermektedir” dedi.

Esenyurt’un ulu çınarları hem üretiyor hem de kazanıyor - Sayfa 4

‘Kurslarda güzel vakit geçiriyoruz’

İnsanların her yaşta aktif olması gerektiğini söyleyen el sanatları kursiyeri Mahmut Ateş, “Belediyemizin açtığı el sanatları kursuna geliyorum. İnsanların her zaman aktif olması gerektiğine inanıyorum. Bu yüzden belediyenin yaptığı faaliyetlerden faydalanıyoruz. İnsanları kahvehaneler yerine böyle yerlere yönlendirmeleri çok güzel. Biz burada arkadaşlarımızla boyama yapıyoruz. Güzel vakit geçiriyoruz. Belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu işin devamının gelmesini ve büyük kitlelere ulaşılmasını istiyorum” şeklinde konuştu.