ESENYURT

Esenyurt'ta yolda çatlaklar oluştu! Binalar boşaltıldı

Esenyurt'ta çatlaklar ve çökme nedeniyle trafiğe kapatılan Orhan Gazi Caddesi ve tahliye edilen 9 katlı binanın çevresindeki bazı binalar boşaltıldı.Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, "25 civarında apartman tahliye edildi" açıklamasında bulundu

Esenyurt'ta yolda çatlaklar oluştu! Binalar boşaltıldı - Sayfa 1

Esenyurt'ta çatlaklar ve çökme nedeniyle trafiğe kapatılan Orhan Gazi Caddesi ve tahliye edilen 9 katlı binanın çevresindeki bazı binalar boşaltıldı.

Esenyurt'ta yolda çatlaklar oluştu! Binalar boşaltıldı - Sayfa 2

 Ekipler herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için sokak ve caddeyi trafiğe kapatarak, iş yerleri ve binaları boşalttı 30'un üzerinde binada tahliye işleminin tamamlandığı belirtildi.

Esenyurt'ta yolda çatlaklar oluştu! Binalar boşaltıldı - Sayfa 3

Çatlaklar ve çökme nedeniyle trafiğe kapatılan Orhan Gazi Caddesi'nde, AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile belediye ekiplerinin çalışmaları sürüyor. 
Çalışmaların koordineli şekilde sürdürülebilmesi için olay yeri yakınındaki Şair Fevzi Kutlu Kalkancı İlkokulu'nda kriz masası kurulurken, çevredeki bazı binalar da tedbir amaçlı tahliye edildi.

Esenyurt'ta yolda çatlaklar oluştu! Binalar boşaltıldı - Sayfa 4

VALİLİKTEN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden konuyla ilgili şu açıklama yapıldı: "Esenyurt İlçemiz Güzelyurt Mahallesi Organgazi Caddesi'nde ve cadde üzerindeki 8 katlı bir binada meydana gelen çökme ve çatlaklar sebebiyle yol trafiğe kapatılmış olup, bina da tedbir amacıyla tahliye edilmektedir. Olay mahalinde AFAD, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve ilgili kurumlarımızın teknik ekipleri gereken tedbirleri almaya başlamışlardır."