ESENYURT

Esenyurt'ta sokak hayvanlarına sıcak yuva

Esenyurt Belediyesi, Esenyurt Kent Konseyi işbirliğiyle kış aylarında sokak hayvanlarının soğuk hava ve yağışlardan etkilenmemesi için ilçedeki parklara kedi evleri yerleştirdi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Esenyurt'ta sokak hayvanlarına sıcak yuva - Sayfa 1

Esenyurt Belediyesi, Esenyurt Kent Konseyinin iş birliğiyle dört mevsim için uygun olarak hazırlanan 50 kedi evi ilçedeki parklara yerleştirdi. 

Esenyurt'ta sokak hayvanlarına sıcak yuva - Sayfa 2

Hayvanların soğuk kış günlerini daha rahat atlatabilmelerini sağlayan kulübeler, Esenyurt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleriyle birlikte hazırlandı.

Esenyurt'ta sokak hayvanlarına sıcak yuva - Sayfa 3

Ekipler, kedilerin olumsuz hava koşullarından etkilenmemesi için kedi evlerini hayvanların yoğun olduğu parklara bıraktı.

Esenyurt'ta sokak hayvanlarına sıcak yuva - Sayfa 4

‘ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK’

Esenyurt’ta sokak hayvanlarına yuva çalışmalarının devam edeceğini söyleyen Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Halis Şimşek, “Konseyimizin genç üyelerine çok teşekkür ediyorum. Çok hızlı başladılar. İlk icraatları birebir sokak hayvanlarına dokunan onların yaşam koşullarına katkı sağlayacak olan bir çalışma oldu. Bu kış günlerinde bizler ne kadar üşüyorsak, onlarda üşüyor. Bu yüzden bu tarz kulübelere çok ihtiyaçları var. Biz de belediye olarak sadece parklarla ilgili değil boş alanlarda köpek kulübe sayısını arttırmayla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Bu çalışmalar devam edecek” dedi.