ESENYURT

Esenyurtlu kadınlar doğa dostu ürünler üretiyor

Esenyurtlu kadınlar, Esenyurt Belediyesi’nin açtığı ücretsiz ‘Geri Dönüşüm Çanta Kursu’nda, eskimiş market broşürleri, kahve paketleri ve dergi gibi atık kâğıtlardan çanta ve cüzdan gibi çeşitli ürünler üretiyor. Kursiyerler, doğa dostu atölyede ortaya çıkan ürünleri belediyenin açtığı sergilerde satışa sunarak, ev ekonomisine de katkıda bulunuyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Esenyurtlu kadınlar doğa dostu ürünler üretiyor - Sayfa 1

Esenyurt Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü’nün Geri Dönüşüm Çanta Kursu’na katılan kadınlar, atıl durumda olan tüm kâğıtlardan çanta, cüzdan gibi çeşitli ürünler ortaya koyuyor.

Esenyurtlu kadınlar doğa dostu ürünler üretiyor - Sayfa 2

Geri dönüşüm bilincini kazandırmaya yönelik çeşitli çalışmalar yapan Esenyurt Belediyesi, sürdürülebilir ve sağlıklı bir çevreye sahip olmak için büyük önem taşıyan bu projeyle, kadınların üreterek ev bütçesine katkı sağlamasına da yardımcı oluyor. 

Esenyurtlu kadınlar doğa dostu ürünler üretiyor - Sayfa 3

Belediye bünyesindeki kültür merkezlerinde haftada 4 saat eğitim alan kursiyerler, eskimiş market broşürleri, kahve paketleri ve dergi gibi atıl durumda olan materyallerden dayanıklı ve birbirinden renkli ürünler ortaya çıkarıyor. Kursiyerlerin kendilerine vakit ayırarak sosyalleştikleri bu kursta üretilen el emeği ürünler, belediyenin açtığı sergilerde satışa sunuluyor.

Esenyurtlu kadınlar doğa dostu ürünler üretiyor - Sayfa 4

“KADINLAR KENDİLERİNİ EVE KAPATMASIN”

Geri dönüşümden çeşitli ürünler üretmenin maliyetsiz ama çok emek isteyen bir iş olduğunu söyleyen Geri Dönüşüm Çanta Kursu Öğretmeni Gülbahar Kanbur, “Doğadaki atık kâğıtlarımızı alarak kullanılır hale getiriyoruz. Sıfır maliyetle başlayıp, kullanılabilir çantalar, objeler üretiyoruz. Belediyemiz bu konuda çok hassas, kadınlarımıza ve çocuklarımıza kucak açmış durumda, yapabilecekleri tüm çalışmaları yapıyor. Kadınlarımız burada güçlerinin ve yeteneklerinin farkına varıyorlar. Ciddi anlamda terapi gibi geliyor onlara. Çok iyi dostluklar ve arkadaşlıklar ediniyorlar en önemlisi de üreterek, ortaya çıkan ürünleri satışa sunuyorlar. Ben bütün ev hanımlarımızı kurslarımıza bekliyorum. Kadınlar kendilerini eve kapanmasın haftada 4 saatte olsa kendilerine zaman ayırsınlar” dedi.