ESENYURT

Esenyurt Belediyesi’nden engelli vatandaşlara sevgi izi

Esenyurt Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezi, ilçede yaşayan engelli vatandaşların kaybolmaları durumunda bulunmalarını kolaylaştıracak kişisel kodları dövmeyle kollarına işledi.​

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Esenyurt Belediyesi’nden engelli vatandaşlara sevgi izi - Sayfa 1

Esenyurt Belediyesi, ilçede yaşayan engelli vatandaşların yaşamlarını kolaylaştırmak için başlatılan ‘Sevgi İzi’ projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Esenyurt Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesindeki Engelliler Koordinasyon Merkezi, Esenyurt Nikah Sarayı’nda düzenlediği etkinlikle ilçede yaşayan 100 engelli vatandaşın koluna sevgi izi bıraktı.

Esenyurt Belediyesi’nden engelli vatandaşlara sevgi izi - Sayfa 2

Programa katılan Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un eşi Nesrin Bozkurt ve Esenyurt Belediyesi Başkan Yardımcısı Halis Şimşek çocuklara destek oldu. İlçedeki engelli vatandaşları telefonla arayarak etkinliğe davet eden ekipler, engelli bireylerin ve ailelerin bilgilerini polis memurlarıyla birlikte sisteme girerek, verilen kişisel kodları vatandaşların kollarına işledi. 

Esenyurt Belediyesi’nden engelli vatandaşlara sevgi izi - Sayfa 3

Engelliler Koordinasyon Merkezi, bu uygulama ile özel vatandaşların kaybolması durumunda kolaylıkla bulunmasını hedefliyor.

Esenyurt Belediyesi’nden engelli vatandaşlara sevgi izi - Sayfa 4

Engelli bireyler kolaylıkla bulunuyor

Proje kapsamında benibuldular.com adlı siteden zihinsel engelli, alzheimer, işitme engelli ve benzer hastalıklara sahip vatandaşlar için alınan numaralar, engelli bireyin kollarına işleniyor.