ESENLER

Başkan müjdeyi verdi en büyük sosyal hizmet külliyesi kuruluyor

Esenler Belediyesi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde gerçekleştirdiği bir dizi etkinlikle engelliler için farkındalık oluşturdu.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Başkan müjdeyi verdi en büyük sosyal hizmet külliyesi kuruluyor - Sayfa 1

Dünya Engelliler Günü'nde Esenler'de yaşayan engelli vatandaşlar ve aileleriyle buluşan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, Esenler'e Türkiye'nin en büyük Sosyal Hizmet Külliyesi'ni kuracaklarının müjdesini verdi.

Başkan müjdeyi verdi en büyük sosyal hizmet külliyesi kuruluyor - Sayfa 2

İlk olarak Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV)'nin hayata geçirdiği ESEV Moral Timi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle, Neyyir Turhan İlkokulu’ndaki özel eğitim sınıfı öğrencilerine tiyatro, animasyon gösterileri, yüz boyama, çocuk şarkıları ve geleneksel oyunların yer aldığı bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte neşe dolu görüntüler yaşandı.

Başkan müjdeyi verdi en büyük sosyal hizmet külliyesi kuruluyor - Sayfa 3

ŞARKILAR SÖYLEYİP DANS ETTİLER


Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşen bir diğer etkinlik, İSEM öğrencilerinin İstiklal Marşı’nı işaret diliyle okumasıyla başladı. İSEM Avrupa Müzik Topluluğu'nun şarkı söyleyerek dans gösterisi yaptığı programda engelli Erdem Yıldırım’ın geçen yıl verdiği konserden kısa bir kolaj görüntü izletildi. Programda, Esenler Belediyesi’nde lise stajyeri olarak görev yapan 18 yaşındaki Nazlıcan Çelik’in hayatını anlatan bir belgesel gösterimi yapıldı.

Başkan müjdeyi verdi en büyük sosyal hizmet külliyesi kuruluyor - Sayfa 4

KAHVALTIDA BULUŞTULAR

 

Esenler'de yaşayan engelliler ve aileleri, hep birlikte kahvaltı yaptılar. Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu da onları yalnız bırakmadı. Göksu, hep beraber yapılan kahvaltının ardından bir konuşma yaptı.