ÇEKMEKÖY

Binali Yıldırım kadın seçmenlerle bir araya geldi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Çekmeköy kadın seçmenlerle kahvaltı programında bir araya geldi.

Binali Yıldırım kadın seçmenlerle bir araya geldi - Sayfa 1

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, İstanbul'un 39 ilçesi ve 961 mahallesinde ciddi araştırma yaparak çalışan annelerin kreş ihtiyacı duydukları yerleri tek tek tespit ettiklerini belirterek, "961 mahallenin 300'ünde toplam 955 tane kreş açacağız. Bu mahallelerde 0 ila 4 yaş arasında 577 bin 370 bebek kreş hizmetinden yararlanacak." dedi.

Binali Yıldırım kadın seçmenlerle bir araya geldi - Sayfa 2

Çekmeköy Doğa Parkı'nda kadın seçmenlerle bir araya gelen AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, kadınların toplumun mayası olduğunu söyledi.

Binali Yıldırım kadın seçmenlerle bir araya geldi - Sayfa 3

Hem Çekmeköy Belediye Başkan Adayı Ahmet Poyraz hem de kendisi için kadınlardan oy isteyen Yıldırım, istiklal mücadelesinde Fatma Bacılar, Nene Hatunlar ve 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminde meydanlara en önce inen kahraman kadınların bulunduğunu hatırlatan Yıldırım, şunları anlattı:

Binali Yıldırım kadın seçmenlerle bir araya geldi - Sayfa 4

"O gece sizler en ön saftaydınız. Vatan sevdasını, evlat sevdasına tercih ettiniz. Evlatlarını arkada bırakıp şehadete koşan kadınlarımız oldu. O zayıf denilen kadınlar, gözlerini kırpmadan tanklara karşı durdu. Kadınlar için AK Parti döneminde birçok çalışmamız oldu. Özellikle Anayasa'da değişiklik yaptık. Medeni Kanun'da cinsiyet ayrımına son verdik. Kadınlarımız şimdi kızlık soyadlarını da kullanıyor. Kadınlar, eğitimde, sağlıkta ve diğer kamu kurumlarında daha fazla yer almaya başladı. 'Eşit işe, eşit ücret' prensibini de getiren AK Parti oldu. Kadına şiddeti durdurmak için en kapsamlı yasal düzenlemeleri yaptık. Aile Bakanlığı bu konuda çalışmalarını sürdürüyor. Şiddet kimden gelirse gelsin, nefretle kınanması gereken bir şeydir. Sadece kınamakla yetmez ayrıca cezalandırılması lazım. Ancak ceza da tek başına ifade etmiyor. Mutlaka bilinçlendirme gerekiyor. Bu konuda çalışmaların daha da artırılması lazım."