BEYOĞLU

Beyoğlu'nu unutmayın başkan diye seslenen vatandaşa Ekrem İmamoğlu'ndan güzel cevap

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, güne yine yoğun başladı. Beyoğlu sokaklarına inen İmamoğlu, eski anılarını yad ederken yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oldu. Beyoğlu halkı ise ''Beyoğlu'nu unutmayın başkan'' diye seslendi. İmamoğlu'nun cevabı ise ''Beyoğlu'nu unutanın İstanbul'un başında ne işi var'' şeklinde oldu.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Beyoğlu'nu unutmayın başkan diye seslenen vatandaşa Ekrem İmamoğlu'ndan güzel cevap - Sayfa 1

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İETT Genel Müdürlüğü'nde geröekleşen toplantıdan sonra kısa bir İstiklal Caddesi turu yaptı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği İmamoğlu, yüzlerce kişiyle ''selfie'' yaptı. Yabancı turistlerin de İmamoğlu ile toplu fotoğraf çektirdi. Bir vatandaş, sokakta karşılaştığı İmamoğlu'na, ''Beyoğlu'nu unutmayın Başkan'' diye seslendi. İmamoğlu da vatandaşa, ''Beyoğlu'nu unutanın İstanbul'un başında ne işi var'' şeklinde yanıt verdi.

Beyoğlu'nu unutmayın başkan diye seslenen vatandaşa Ekrem İmamoğlu'ndan güzel cevap - Sayfa 2

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, sabah 07.30 sıralarında, İETT Genel Müdürü Ahmet Bağış ve yönetim kurulu üyeleriyle Beyoğlu Tünel'deki merkez binada bir araya geldi. İmamoğlu, yaklaşık 1 saat süren ve basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından kısa bir İstiklal Caddesi turu yaptı. 25 yıllık arkadaşı Mehmet Taner ile birlikte caddeyi turlayan İmamoğlu, öğrencilik yıllarında Tünel bölgesinde çok zaman geçirdiğini belirtti.

Beyoğlu'nu unutmayın başkan diye seslenen vatandaşa Ekrem İmamoğlu'ndan güzel cevap - Sayfa 3


MÜZİĞE KATKI SÖZÜ

''Sahaflar, kitapçılar, antikacılar öyle bir merakım vardı ama param yoktu. Taksitle de kitap aldığım oluyordu. Sahaflar, beni bilirlerdi'' diyen İmamoğlu, bir anısını anısını da şu sözlerle dile getirdi: ''Asmalımescit'te benim sanatçı arkadaşlarım vardı. Hatta yerlerini ben tadil ettim 2010-2011 yıllarında. Biri Fuat Saka'ydı, müzisyen. Hesabını ödemeye geldiğinde, 'Abi, sen sanatçısın. Bizim sana borcumuz var' demiştim. Olur mu ya falan, güzel bir anımız olmuştu.'' Bu sırada İmamoğlu'nun elini sıkan bir kadın vatandaş, İmamoğlu'na, ''Ben sadece merhaba demek istedim. Geçen sene Beylikdüzü'nde klasik müzik festivalinde Sunay Akın'la konser vermiştik. Müzisyenim. Çok mutluyuz. İnşallah müziğe verdiğiniz katkıyı devam ettirirsiniz'' dedi. İmamoğlu da genç kadına, ''Daha da geliştireceğiz. Çok da güzel şeyler olacak'' yanıtını verdi.

Beyoğlu'nu unutmayın başkan diye seslenen vatandaşa Ekrem İmamoğlu'ndan güzel cevap - Sayfa 4

TURİSTLERLE TOPLU FOTOĞRAF 


Sabahın erken saatlerinde karşılarında İBB Başkanı'nı gören vatandaşlar, İmamoğlu ile fotoğraf çektirebilmek için birbirleriyle yarıştı. İmamoğlu, Ukrayna asıllı Türk vatandaşı anne ve ''Mete'' adındaki bebeğini ile poz verdi. Tarihi tramvayla yolculuk yapan İstanbulluları selamlayan İmamoğlu'na, turistler de yoğun ilgi gösterdi. Hırvat turist kafilesi, İmamoğlu ile toplu fotoğraf çektirdi. Bu sırada vatandaşlar, İmamoğlu'na şu ilginç sözlere seslendi: 


- Dayanamayacağım söyleyeceğim, çok seviyorum seni. 
- İşe geç kalıyoruz, acil fotoğraf çektirebilir miyiz?
- Bırakın adam biraz çalışsın ya! 
- Eşime merhaba diyebilir misiniz? (İmamoğlu, vatandaşın eşiyle telefonda bir süre görüştü.) 
- Yeni Cumhurbaşkanımız. Öyle diyeceğiz.