BEYOĞLU

Beyoğlu Antika Festivali sona erdi

Taksim Meydanı’nda düzenlenen Beyoğlu Antika Festivali sona erdi. Birbirinden değerli antika eşyalarla vatandaşlara zamanda kısa bir yolculuk yapma imkanı sunan festivalin kapanış programında, Başkan Yıldız katılımcılara sertifikalarını takdim etti.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Beyoğlu Antika Festivali sona erdi - Sayfa 1

Beyoğlu'nun Kültür-Sanat hayatına Antikanın kokusunu ve renklerini katan Beyoğlu Antika Festivali sona erdi. Taksim Meydanı’nda düzenlenen festivalin kapanış programına Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Beyoğlu Antika Festivali sona erdi - Sayfa 2

Etkinlikte halk müziği korosu ile unutulmaz anlar yaşayan vatandaşlar Türk sanat müziklerine hep bir ağızdan eşlik etti. Renkli görüntülere sahne olan etkinliğin sonunda Başkan Yıldız festivale katılan antikacılara sertifikalarını takdim etti.

Beyoğlu Antika Festivali sona erdi - Sayfa 3

ANTİKA EŞYA İNSANIN HAYATINI ANLATIYOR

Etkinliğin kapanış töreninde konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "Taksim Meydanı dünyanın göz bebeği dünyanın Türkiye'yi gördüğü nokta ve bizimde dünyaya kendimizi ifade ettiğimiz nokta. Bu bakımdan bu festivallerin kültürümüz, medeniyetimiz bakımından İstanbul'umuz Beyoğlu'muz Türkiye bakımından çok anlamlı ve faydalı olduğunu anladım. Antika eşya aslında insanın hayatını anlatıyor. Kendi hayatını yaşanmışlıklarını anlatıyor. Bizi bir taraftan geçmişe götürürken diğer taraftan gelecekle bağlantı kurmamıza vesile oluyor. Bir yaşanmışlığın göstergesi ve her bir eşya antika objenin bir tarihi derinliği var" diye konuştu.