BEYOĞLU

Başkan müjdeyi verdi İşte Taksim Camisi'nde son durum

Yapımı devam eden Taksim Camisinde incelemelerde bulunan Başkan Yıldız, Taksim Camisi genel inşaatının yüzde 60’ının tamamlandığını belirterek, yılsonunda ibadete hazır hale geleceğinin müjdesini verdi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Başkan müjdeyi verdi İşte Taksim Camisi'nde son durum - Sayfa 1

Temeli 2 sene önce atılan Taksim Camisinde çalışmalar aralıksız sürüyor. 2 bin 482 metrekare inşaat alanına sahip caminin kaba inşaatı tamamlanırken mermer kaplama işlemlerinde ise sona gelindi.

Başkan müjdeyi verdi İşte Taksim Camisi'nde son durum - Sayfa 2

Tamamlanma aşamasına gelinen 61 metre yüksekliğindeki 2 minarenin taş kaplama işlerini takiben, minarelerde bulunan cephe iskelesinin sökümü gerçekleşecek.

Başkan müjdeyi verdi İşte Taksim Camisi'nde son durum - Sayfa 3

Ayrıca alt katlarında dekorasyon işlerinin devam ettiği caminin pencerelerinin takımına başlandı. Çalışmaları yerinde inceleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, caminin yapım aşamasını Beyoğlu Belediyesi olarak yakından takip ettiklerini söyledi.

Başkan müjdeyi verdi İşte Taksim Camisi'nde son durum - Sayfa 4

YILI SONUNA KADAR İBADETE HAZIR HALE GETİRMEYİ HEDEFLİYORUZ

Çalışmalarla ilgili bilgi veren Başkan Yıldız, mevsim şartlarının Taksim Camisi yapım çalışmalarını kısmen de olsa etkilediğini belirterek, “Caminin genel inşaatı yüzde 60 oranında tamamlandı. Caminin inşaatını 2020 yılı sonuna kadar tamamlayıp ibadete hazır hale getirmeyi hedefliyoruz. Bir yandan caminin dış cephe işleri de devam ediyor. Minarelerin kaplamasında son aşamaya gelindi, 10 gün sonra cephe iskelesi kalkacak. Cam çerçevelerin montajına başlanmış olup, dış cephe işlerinin yüzde 95’i tamamlanmış durumda. Mayıs ayından itibaren içerideki ince işlere geçilecek. Bir yandan da alt katlarda çalışmalar devam ediyor. Görsel olarak cami ortaya çıkmaya başladı. Caminin estetik görüntüsünü önemsediğimiz için işçiliği titizlikle sürdürülüyor” dedi.