BEYLİKDÜZÜ

Beylikdüzü Belediyesi'nden örnek teşkil edecek proje

Beylikdüzü Belediyesi tarafından yapımına hızla devam edilen ve Alevi- Bektaşi inancının değerlerini mimari özelliklerinde yansıtan Beylikdüzü Cemevi ve Kültür Evi projesinde sona yaklaşıldı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Beylikdüzü Belediyesi'nden örnek teşkil edecek proje - Sayfa 1

Sadece Beylikdüzü için değil Türkiye için de örnek oluşturacak yapıda hazırlanan Beylikdüzü Cemevi ve Kültür Evi projesinde sona yaklaşıldı. 

Beylikdüzü Belediyesi'nden örnek teşkil edecek proje - Sayfa 2

Beylikdüzü Belediyesi tarafından yapımına hızla devam edilen ve Alevi-Bektaşi inancının değerlerini mimari özelliklerinde yansıtan proje aynı zamanda Türkiye'de yarışma ile yapılan ilk cemevi olma özelliği de taşıyor. 

Beylikdüzü Belediyesi'nden örnek teşkil edecek proje - Sayfa 3

Projenin 2020 yılının ilk yarısında tamamlanacağını belirten Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık; "Sadece fiziksel yapısıyla değil eşitliği, adaleti, hoşgörüyü yaşatması açısından da önemli bir merkez olacak burası. Toplumdaki hiçbir rengi yok saymadan çalışmalarımıza devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Beylikdüzü Belediyesi'nden örnek teşkil edecek proje - Sayfa 4

Sadece Beylikdüzü için değil Türkiye için de örnek oluşturacak yapıda hazırlanan Beylikdüzü Cemevi ve Kültür Evi projesi, Türkiye'de yarışma ile yapılan ilk cemevi olma özelliği de taşıyor. Yarışma sonucunda birinci olan projede yapı ve peyzaj mimarisinde iç – dış sürekliliğini bozmayacak şekilde doğal taş dokusu kullanıldı. Kavaklı Mahallesi'nde bulunan proje toplamda 7 bin 800 metrekarelik alana sahip. Üst katlarında ahşap strüktür ve dokuların  tercih edildiği ve aynı zamanda Kültür evi olan proje, örnek bir kentsel tasarım ve peyzaj projesi olarak da ele alındı.