BEYKOZ

Müthiş proje Beykozlular ekmeğini çöpten çıkarıyor!

Beykoz Belediyesi’nin “Sıfır Atık” hedefiyle geliştirdiği “Ekmeğini Çöpten Çıkar” Projesi Ortaçeşme Mahallesi’yle sürüyor. Beykozlular her 5 kg ambalaj atığı karşılığında 1 ekmek alıyor, ekonomiye ve doğaya katkıda bulunuyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Müthiş proje Beykozlular ekmeğini çöpten çıkarıyor! - Sayfa 1

Beykoz Belediyesi’nin temiz ve sürdürülebilir bir çevre için öncüsü olduğu “Sıfır Atık” hedeflerine uygun olarak yürüttüğü “Ekmeğini Çöpten Çıkar” Projesi Soğuksu Mahallesi’nin ardından Ortaçeşme Mahallesi’nde uygulanmaya başladı. 

Müthiş proje Beykozlular ekmeğini çöpten çıkarıyor! - Sayfa 2

Ortaçeşme Meydanı’na kurulan atık getirme merkezine kağıt, karton, plastik, metal ve cam atıklarını  getiren vatandaşlar her 5 kg için Halk Ekmek’ten 1 ekmek alıyor.  

Müthiş proje Beykozlular ekmeğini çöpten çıkarıyor! - Sayfa 3

İlçe genelinde atık yönetimi bilinci oluşturan proje öncesinde çevre mühendisleri Ortaçeşme Mahallesi’ndeki evleri,  okulları, kursları ve kahvehaneleri tek tek dolaşarak vatandaşlara projenin işleyişi, faydaları ve geri dönüşümün önemi hakkında bilgi verdi.    

Müthiş proje Beykozlular ekmeğini çöpten çıkarıyor! - Sayfa 4

Beykozluların ambalaj ve cam atıkları karşılığında evlerine ekmek götürebileceği atık getirme merkezi mahalle sakinlerine haftanın 7 günü  09:00-18:00 saatleri arasında hizmet veriyor.