BEYKOZ

Baldan cevize Beykoz Köy Pazarı kuruluyor

İstanbul’un doğal, organik ve topraksız tarım bahçelerine ev sahipliği yapan Beykoz’da köy ürünlerinin aracısız, taze ve güvenilir olarak satışa sunulacağı “Beykoz Köy Pazarı” kuruluyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Baldan cevize Beykoz Köy Pazarı kuruluyor - Sayfa 1

Beykoz Belediyesi’nin ilçede tarımı teşvik etmek, yerel ürünlerle ekonomik kalkınma ve canlanmayı sağlamak amacıyla hazırlıklarına başladığı köy pazarlarının ilki Cumhuriyetköy’de kurulacak.

Baldan cevize Beykoz Köy Pazarı kuruluyor - Sayfa 2

İstanbulluların şehrin yakınında gönül rahatlığıyla alışveriş yapabileceği alanda mevsim sebze ve meyveleri, süt ve süt ürünleri, yumurta, gibi mutfaklarda aranan temel ürünler satışa sunulacak.

Köy pazarında bal, kestane, ceviz, ıhlamur, karpuz gibi Beykoz markalı ürünler de vitrine çıkacak.

Baldan cevize Beykoz Köy Pazarı kuruluyor - Sayfa 3

Beykoz Belediyesi Cumhuriyetköy’ün ardından İstanbulluların ziyaret ve geçiş güzergâhındaki 4 farklı noktaya daha köy pazarı kuracak.  

Baldan cevize Beykoz Köy Pazarı kuruluyor - Sayfa 4

Beykozlu Çiftçiler Kazanacak  

Pazarda, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Çiftçi Kayıt Sistemi, Arıcı Kayıt Sistemi, Örtü Altı Kayıt Sistemi ve Türkvet Kayıt Sistemi’nde kaydı bulunan Beykozlu aktif çiftçilere satış sertifikası ve stant verilecek.

Alana satış için getirilen ürünlerin ilçede yetişen köy ürünleri olup olmadığı Beykoz Belediyesi ekipleri tarafından düzenli olarak denetlenecek. İlçe dışından ürün getirdiği belirlenen kişi ve çiftçilere satış izini verilmeyecek.