BEŞİKTAŞ

Beşiktaş’ta aksiyon filmlerini aratmayan tatbikat!

İstanbul’da olası bir depreme ve doğal afete karşı hazırlıklarını tüm hızıyla sürdüren Beşiktaş Belediyesi, Toplumsal Afet Platformu iş birliğiyle deprem ve yangın tatbikatı düzenledi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Beşiktaş’ta aksiyon filmlerini aratmayan tatbikat! - Sayfa 1


Beşiktaş Belediyesi ve Toplumsal Afet Platformu iş birliğiyle Prof. Dr. Aykut Barka Deprem Park’ında gerçekleştirilen tatbikat kapsamında senaryoya göre önce deprem oldu. Afet Yönetim Merkezi ve Koordinasyon Birimi’nde bulunan yaklaşık 30 kişilik grup, deprem anında çök-kapan-tutun hareketiyaparak 45 saniye bekledi. Daha sonra hızlı bir şekilde alandan çıkarak enkaz altında bulunan yaralıyı kurtarma tatbikatı yapıldı.

Beşiktaş’ta aksiyon filmlerini aratmayan tatbikat! - Sayfa 2


Gerçeği aratmayan tatbikatta gaz ölçümleri yapıldıktan sonra enkaz altında canlı olup olmadığı ekipler tarafından kontrol edildi. Arama kurtarma ekiplerinin yaralının bulunduğu yeri tespit etmesinin ardından kırıcı delicilerle beton kırılarak yaralıya ulaşıldı. Sağlık ekiplerinin desteği ile yaralı sedyeye konularak tahliye edildi. Tatbikatın ikinci aşamasında ise variller ateşe verilerek kontrollü bir şekilde yangın çıkarıldı. Daha sonra yine ekiplerin müdahalesiyle yangın söndürüldü.

Beşiktaş’ta aksiyon filmlerini aratmayan tatbikat! - Sayfa 3


Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Ender Topçuoğlu’nun da katıldığı tatbikat başarılı bir şekilde sona erdi. Toplumsal Afet Platformu Genel Başkan Yardımcısı Rezzak Elazat ise tatbikat sonrası desteklerinden ötürü Beşiktaş Belediyesi’ne teşekkür etti.