BAYRAMPAŞA

Başakşehir'in gönüllü gençlerinden örnek davranış

Başakşehir’de İyilik Zamanı (BİZ) Projesi’nin gönüllü gençleri,13 Mart Dünya İyilik Günü’nde örnek bir davranışa imza attı. BİZ’im gençler, Pazartürk’te alışveriş yapan Başakşehirlilerin çantalarını taşıyarak yüzlerini güldürdü.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Başakşehir'in gönüllü gençlerinden örnek davranış - Sayfa 1

Başakşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen BİZ projesi, Dünya İyilik Günü’nde hem yüzleri güldürdü hem de gençlerin toplumsal duyarlılığını artırmaya yönelik bir iyilik çalışmasının öncüsü oldu.

Başakşehir'in gönüllü gençlerinden örnek davranış - Sayfa 2

BİZ’im gençlerden bir iyilik hareketi daha 

Gönüllü gençler, Bahçeşehir’de bulunan Pazartürk pazar alanında alışveriş çantalarını taşımakta zorlanan ve yükü ağır olan gencinden yaşlısına, hamile ve engelli Başakşehirlilerin çantalarını taşıyarak bir iyilik hareketi başlattı.

Başakşehir'in gönüllü gençlerinden örnek davranış - Sayfa 3

“Bizim gençlerimiz böyle olmalı”

Çantalarını taşımakta zorlanan emekli öğretmen Ayşe Akdağ, yardımına koşan geçleri görünce duygulandı. “Bizim gençlerimiz böyle olmalı” diyerek gençleri takdir eden Akdağ, “Benim yetiştirdiğim evlatlar, sizleri yetiştiriyor. Böyle olaylara şahit olukça gurur duyuyorum” ifadelerini kullandı. 

Başakşehir'in gönüllü gençlerinden örnek davranış - Sayfa 4


Alışveriş yaparken çantalarını nasıl taşıyacağını kara kara düşündüğünü söyleyen Hayri Öztekin de, “Gençleri karşımda görünce içim ferahladı. Bizim zamanımızda da böyleydi. Umarım bu gibi davranışlar Başakşehir’den başlayarak önce Türkiye’de sonra bütün dünyada aratarak devam eder” dedi.