BAŞAKŞEHİR

Başakşehir'in ilk can dostu yeni yuvasına kavuştu

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun Öğrenciden Armağan Anadolu Lisesi’ndeki “Bir can dost sahiplenin” çağrısına okul öğrencilerinden yanıt gecikmedi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Başakşehir'in ilk can dostu yeni yuvasına kavuştu - Sayfa 1

Öğrenciler, Başakşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nden bir köpek sahiplenerek okul bahçesinde beslemeye başladı.

Başakşehir'in ilk can dostu yeni yuvasına kavuştu - Sayfa 2

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu her perşembe ilçenin farklı bir semtindeki liseleri gezip öğrencilerle bir araya geliyor. 

Başakşehir'in ilk can dostu yeni yuvasına kavuştu - Sayfa 3

“Başakşehir’i Seviyorum Çünkü… Söyleyecek Sözüm Var” buluşmaları kapsamında gittiği Öğrenciden Armağan Anadolu Lisesi’nde bir öğrencinin sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmalara ilişkini sorusunu cevaplayan Başkan Kartoğlu, “Sokaktaki sevimli dostlarımıza dair projelerimiz çok. Besleme noktalarından sağlığa kadar elimizden geleni yapıyoruz. Aslında sizler de bir sokak hayvanını sahiplenerek bu çalışmalarımıza katkı sunabilirsiniz. Kulübesini, malzemesini hatta sahipleneceğiniz can dostunuzu biz sağlayalım, sizler de ona okulunuzda bakın.” ifadelerini kullanmıştı. 

Başakşehir'in ilk can dostu yeni yuvasına kavuştu - Sayfa 4

“Armağan” coşkuyla karşılandı

Öneriye çok sıcak bakan okul öğrencileri hemen harekete geçerek Başakşehir Belediyesi Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nden bir köpek sahiplendi. Merkez’de tüm aşıları yapılan ve kısırlaştırılan labrador cinsi köpeğe “Armağan” ismini veren öğrenciler sevimli dostlarını büyük bir coşkuyla karşıladı.