BAŞAKŞEHİR

Başakşehir’de ne kadar atık o kadar hediye

Başakşehir’de geri dönüşüm seferberliğinin meyveleri toplanmaya başladı. Modern ve örnek kent olma yolunda hayata geçirilen “Atık Nakit” projesiyle hem site görevlileri hem de çevre kazanıyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Başakşehir’de ne kadar atık o kadar hediye - Sayfa 1

Başakşehir Belediyesi’nin atıkları para puana dönüştüren uygulaması Atık Nakit projesine katılım her geçen artıyor. 

Başakşehir’de ne kadar atık o kadar hediye - Sayfa 2

Projenin son değerlendirme toplantısında topladıkları atıkları belediyeye teslim eden site görevlilerine hediye çekleri verildi.

Başakşehir’de ne kadar atık o kadar hediye - Sayfa 3

Atık toplayan görevlilere hediye çeki

“Atık Nakit” programına katılan site görevlileri, Başakşehir Belediyesi tarafından Şamlar Tabiat Parkı’nda düzenlenen yemekte bir araya geldi. Programa Başakşehir Belediyesi Atık Yönetim Şefi Taceddin Özcan da katıldı. Toplantıda görevliler, atık toplama programından duydukları memnuniyeti dile getirdi. 

Başakşehir’de ne kadar atık o kadar hediye - Sayfa 4

Hem temizlik görevlileri hem de site yöneticileri, sorumluluk alanlardaki eksiklikleri bildirdiler. Evsel atıkların, geri dönüştürülebilir atıklardan daha fazla ayrılabilmesi konusunda yardım istediler. Başakşehir Belediyesi yetkilileri de, eksikliklerin en kısa sürede giderileceğini ifade ettiler. Program sonunda atık toplayan site görevlilerine hediye çekleri teslim edildi.