BAŞAKŞEHİR

Başakşehir'de Millet Kıraathanesi sohbetleri böyle başladı

Başekşehir Belediyesi'nin düzenlediği etkinliklerin ardı arkası kesilmiyor. Son etkinlik Millet Kıraathanesi’nde gerçekleşti. Gençlere Türkçeyi sevdiren yazar Hayati İnanç, Başakşehirlilerle buluştu.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Başakşehir'de Millet Kıraathanesi sohbetleri böyle başladı - Sayfa 1

Komşuluk kültürünü yeniden canlandırmak hedefi ile gerçekleştirilen 'Çaya Geldik' etkinliğinin ardından Başakşehirliler bu kez Kıraathane Sohbetleri’nde bir araya geldi.

Başakşehir'de Millet Kıraathanesi sohbetleri böyle başladı - Sayfa 2

Yazar Hayati İnanç, Başakşehir Millet Kıraathanesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Kıraathane Sohbetleri’nde Başakşehirlilere keyifli bir şiir akşamı yaşattı. 

Başakşehir'de Millet Kıraathanesi sohbetleri böyle başladı - Sayfa 3

Binlerce Başahşehirlinin katıldığı programda açılış konuşmasını yapan Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, katılımın yoğunluğundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Kıymetli hocamız Hayati İnanç’ın gençlerimiz tarafından bu kadar takip edilmesi ve bu kadar çok seviliyor olması gerçekten çok güzel. Bu coşkulu katılımdan dolayı sizlere ve Hocama çok teşekkür ediyorum.” dedi. 

Başakşehir'de Millet Kıraathanesi sohbetleri böyle başladı - Sayfa 4

Divan edebiyatını ve Türkçeyi özellikle gençlere anlatmayı bir hayat tarzı olarak benimseyen Hayati İnanç, söyleşisini Divan edebiyatının büyük şairi Nabi başta olmak üzere Osmanlı padişahları Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim ve Kanuni Sultan Süleyman ile Fuzuli,  Baki ve Şeyh Galip’ten mısralarla süsledi. Necip Fazıl Kısakürek’in şiirlerinden de alıntılar yapan İnanç, Başakşehirliler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.