BAŞAKŞEHİR

Başakşehir'de geleceğin şampiyonları belirleniyor

Başakşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de biri ilk olarak hayata geçirilen Sporun T’si -Sporcu Ölçme, Branşa Yönlendirme ve Bilgi Bankası Sistemi projesi tüm hızıyla devam ediyor. Proje kapsamında 2019 yılında 6 bin 500 öğrenci yetenek taramasından geçirildi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Başakşehir'de geleceğin şampiyonları belirleniyor - Sayfa 1

Hayata geçirdiği yatırım ve hizmetlerle 7’den 70’e ilçe sakinlerini sporla buluşturan Başakşehir Belediyesi, Sporun T’si - Sporcu Ölçme, Branşa Yönlendirme ve Bilgi Bankası Sistemi projesi ile geleceğin şampiyon sporcularını belirliyor. Proje kapsamında ilk ve ortaokullarda hummalı bir çalışma yürütülüyor. 

Başakşehir'de geleceğin şampiyonları belirleniyor - Sayfa 2

“9 farklı parkurda performans ölçülüyor”

Proje kapsamında günde 200 öğrenci yetenek taramasından geçiriliyor. Elektronik ortamda kayıtları yapılan çocuklar, boy, kilo, esneklik, kulaç uzunluğu, dikey sıçrama, denge, el kavrama kuvveti, koşu, çeviklik gibi 9 farklı parkurda performanslarını sergiliyor. Spor eğitmeni ve antrenörler eşliğinde yapılan taramada elde edilen ölçü ve veriler kategorize edilerek genç sporcular, bedensel özelliklerine göre daha başarılı olacakları branşlara yönlendiriliyor. 

Başakşehir'de geleceğin şampiyonları belirleniyor - Sayfa 3

2019’da 6 bin 500 öğrenci taramadan geçti

2019 yılında ilçe sınırlarındaki ilk ve ortaokullarda 6 bin 500 öğrencinin yetenek taramasının gerçekleştirildiğini ifade eden spor eğitmenleri, yetenek testini geçen öğrenci sayısının umut verici olduğunu belirtti. Başakşehir Belediyesi spor parklarında 1,5 yıldır spor eğitimi alan 5.sınıf öğrencisi Salih Gülen, “Uzun atlamada 1 metre 61 cm atlayarak günün rekorunu kırdım. Kendimi uzun atlamada geliştireceğim” dedi.

Başakşehir'de geleceğin şampiyonları belirleniyor - Sayfa 4

Türkiye’nin sporcu havuzuna katkı…

Projenin son aşamasında çocuklara ileri düzeyde spor eğitimleri verilerek performans süreçleri başlatılıyor. Yıl sonuna kadar 14 bin gencin taramadan geçirilerek Türkiye’nin sporcu havuzuna katkı sağlanması hedefleniyor.