BAŞAKŞEHİR

Başakşehir Belediyesi çalışmalara başladı park ve bahçeler bakıma alındı

Başakşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, okul ve camilerdeki yeşil alanlarda bakım çalışması başlattı. İlk çalışmalar Kayaşehir Şeyh Şamil İmam Hatip Ortaokulu ve Hazreti Hüseyin Camii’nde yapıldı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Başakşehir Belediyesi çalışmalara başladı park ve bahçeler bakıma alındı - Sayfa 1

Başakşehir’deki yeşil alanlara her geçen gün yenileri eklenirken mevcutların korunması ve bakımı da Başakşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılıyor. Bu kapsamda okullar ve camilerdeki yeşil alanlarda kış bakımı çalışması başlatıldı. 

Başakşehir Belediyesi çalışmalara başladı park ve bahçeler bakıma alındı - Sayfa 2

İlk düzenleme ve bakım çalışmaları Kayaşehir Şeyh Şamil İmam Hatip Ortaokulu ve Hazreti Hüseyin Camii’nde yapıldı. İki alandaki ağaçlar peyzaj ekibince tek tek budandı. Kurumuş yapraklar süpürülerek çimler makineyle biçildi. Yakın dönemde dikilen fidanlar da kontrolden geçirildi. Eskiyen kent mobilyalarından bazıları tamir edildi, bazıları yenileriyle değiştirildi. Çöp kutuları da elden geçirildi.

Başakşehir Belediyesi çalışmalara başladı park ve bahçeler bakıma alındı - Sayfa 3

Başakşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Peyzaj mimarı Nuray Çakar, yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Düzenlemelerin sadece park alanlarında değil kamu kuruluşları, eğitim binaları ve ibadethaneler için de gerçekleştirildiğini söyledi. Yeşil alanların öğrenciler ve vatandaşların memnuniyeti doğrultusunda düzenlendiğini, kameriyeler ve konforlu banklarla bu alanlardaki çalışmaların tamamlanacağını ifade etti.

Başakşehir Belediyesi çalışmalara başladı park ve bahçeler bakıma alındı - Sayfa 4

86 eğitim kurumunun bulunduğu Başakşehir’de 114 ibadethane yer alıyor. Başakşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü söz konusu alanlarda kısa sürede temizlik ve bakım çalışmalarını tamamlayacak.