BAŞAKŞEHİR

Başakşehir Belediyesi bahçelerde kış bakımına başladı

Kış boyunca bahçelerin en az bahar ve yaz aylarındaki gibi canlı ve renkli kalması için hangi önlemler alınmalı, bitkilerin bakımları nasıl yapılmalı? İşte şubat ayında bahçelerde yapılması gereken işlemler.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Başakşehir Belediyesi bahçelerde kış bakımına başladı - Sayfa 1

Kış mevsiminde bitkiler içine kapanıyor, bahçeler solgunlaşıyor. Evinin önünde bahçesi olanların üzülmesine gerek yok çünkü doğru müdahalelerle canlı ve renkli bir bahçeye sahip olmak mümkün. Başakşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün şubat ayında ilçedeki yeşil alanlarda yaptığı çalışmaları uygulayarak kışın ortasında bahçenizin canlılığını koruyabilirsiniz. 

Başakşehir Belediyesi bahçelerde kış bakımına başladı - Sayfa 2

Budama, temizleme ve gübreleme önemli

Bahçenizde çiçek ve sebze alanlarından çıkan yabani otlar, yağışın olmadığı uygun hava şartlarında temizlenmeli, çim alanları da esnek çim tırmığıyla biriken kuru yapraklardan arındırılmalıdır. Aksi takdirde dökülen ve zamanla çürüyen yapraklar, bu alanlarda mantar hastalıklarının ortaya çıkmasına sebep olur. Çim alanlarda ise yabani otlar temizlenmeli, yosun önleyici gübre uygulaması yapılmalıdır.

Başakşehir Belediyesi bahçelerde kış bakımına başladı - Sayfa 3

Ağaç ve güllere özel bakım

Eğer bahçenizde ağaçlarınız varsa onlar için de bakım gerekiyor. Şubat ayı sonuna doğru budama işlemi tomurcuklanmadan önce bitirilmelidir. Ağaçlar gibi bahçenizdeki güller için de budama zamanını kaçırmayın. Budadığınız güllere ay ortasından itibaren gübre vermeyi ihmal etmeyin. Soğuk ve don tehlikesi yoksa meyve ağaçlarınızı da bu ayda dikebilirsiniz. 

Başakşehir Belediyesi bahçelerde kış bakımına başladı - Sayfa 4


Başakşehir Belediyesi ekipleri, bu bilgiler çerçevesinde yürüttüğü çalışmalarla ilçedeki yeşil alanların dört mevsim canlı kalmasını ve yeşilin her tonunun doyasıya yaşanmasını sağlıyor