BAŞAKŞEHİR

12 bin Başakşehirli geleceğe koştu

Başakşehir Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Çocuk Maratonu, Başakşehirlileri koşu parkurunda buluşturdu. Avrupa Yakası’nın en büyük çocuk maratonunda bir araya gelen 3 bini çocuk, 9 bini ebeveyn 12 bin Başakşehirli, hem güneşli havanın tadını çıkardı hem de ailece spor yapmanın keyfini yaşadı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
12 bin Başakşehirli geleceğe koştu - Sayfa 1

Başakşehir Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki Atletizm Pisti’nde gerçekleştirilen maratonda aileleriyle birlikte ve bireysel olarak altı farklı kategoride koşan çocuklara, bitiş çizgisine ulaştıklarında birincilik madalyasının yanı sıra içerisinde yapboz, kırtasiye malzemesi, anahtarlık, patlamış mısır gibi ödüllerin bulunduğu çantalar hediye edildi.

12 bin Başakşehirli geleceğe koştu - Sayfa 2

Çocuklar doyasıya eğlendi

Sabah saatlerinden itibaren Atletizm Pisti’ne gelen vatandaşlar, kayıt standında kayıt yaptırıp numara ve forma aldıktan sonra kendi kategorilerindeki yarışmalara katılmaya başladı. Alanda kurulan şişme oyun parkurlarında doyasıya eğlenen çocuklar, Başakşehir Living Lab Teknoloji ve İnovasyon Merkezi standındaki uçak simülasyonunda uçuş deneyimi yaşadı. Alanda kurulan sahnede ayrıca jonglör gösterileri ile Başakşehir Belediyesi’nin ‘Sıfır Atık, Güzel Gelecek’ projesinin sevimli maskotları Başakgiller de sahne aldı. 

12 bin Başakşehirli geleceğe koştu - Sayfa 3

“Rabbim Mehmetçiğimizin kahramanlığına kahramanlık katsın”

Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu, Dünya Çocuk Günü münasebetiyle düzenlenen Çocuk Maratonu’nda ilçe sakinlerine hitap etti. Konuşmasına sınır güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirilen Barış Pınarı Harekâtı’nda görevli askerleri selamlayarak başlayan Kartoğlu, şunları kaydetti: “Suriye’de terör örgütleriyle mücadele eden Mehmetçiğimize buradan selam gönderiyorum. Rabbim askerlerimizi her türlü kötülükten korusun ve onların kahramanlıklarına kahramanlık katsın.” 

12 bin Başakşehirli geleceğe koştu - Sayfa 4

“İstanbul’un en yeşil ilçesiyiz”

Bu yıl ikincisini düzenledikleri Çocuk Maratonu’na katılımın beklenenin üzerinde olduğunu dile getiren Başkan Kartoğlu, “Avrupa’nın en büyük çocuk maratonundayız. Katılımdaki yoğunluğu ve çocuklarımızın gözlerindeki mutluluğu gördükçe ben de çok mutlu oldum. İstanbul’un en yeşil ilçesiyiz. Millet Bahçesi, Sular Vadisi, Hayat Park ve Gölet gibi spor için çok elverişli dev parklara sahibiz. Sağlıklı nesiller yetiştirmek için hep birlikte spor yapalım. 3. Gençlik Oyunlarımız da başlıyor. Ortaokul ve liselerden 25 bin genç spor ve kültür sanatın çeşitli dallarıyla sosyalleşecek ve kötü alışkanlıklardan uzak duracaklar.” diye konuştu.