BAHÇELİEVLER

Sokak hayvanlarına yuva ve mama kabı desteği

Bahçelievler Belediyesi, soğuk hava koşulları nedeniyle barınma ve yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarını unutmadı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Sokak hayvanlarına yuva ve mama kabı desteği - Sayfa 1

Veteriner işleri birimi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, soğuk hava koşulları nedeniyle barınma alanı bulmakta zorlanan sokak hayvanları için ilçenin çeşitli noktalarına kedi ve köpek evleri yerleştiriliyor.

Sokak hayvanlarına yuva ve mama kabı desteği - Sayfa 2

Kedi ve köpek evleri, ilçenin 11 mahallesinde sokak hayvanları için gönüllü çalışan hayvan severlerle birlikte belirlenen noktalara bırakılıyor. Kulübelerin yanına ayrıca sabit kalacak şekilde mama kabı monte ediliyor.

Sokak hayvanlarına yuva ve mama kabı desteği - Sayfa 3

Bahçelievler Belediyesi tarafından kış aylarında sokak hayvanlarının soğuk ve yağışlı havalardan etkilenmemesi için kentin çeşitli noktalarına kedi ve köpek evleri yerleştiriliyor.

Sokak hayvanlarına yuva ve mama kabı desteği - Sayfa 4

Sokak hayvanları için yaptırılan kulübe ve mama kapları, belirlenen noktalara monte edilmeye başladı. Kış aylarının soğuk geçtiği bu günlerde, can dostlarımızın unutulmaması ise vatandaşların takdirini topladı. Veterinerlik ve Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin ilçenin tüm mahallelerindeki yeşil alanlara bıraktığı ahşap malzemeden yapılan evler, estetik ve modern görünümleriyle de dikkat çekiyor.