BAHÇELİEVLER

Belediye başkanı farkındalık için gözleri kapalı yürüdü

Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır, gözlerine siyah bant takarak beyaz bastonla yürüyüş yaptı. Bahadır’a yol gösterenler ise görme engelli vatandaşlar oldu.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Belediye başkanı farkındalık için gözleri kapalı yürüdü - Sayfa 1

Görme engeliyle ilgili farkındalık yaratmak amacıyla Bahçelievler Belediyesi tarafından yürüyüş düzenlendi. Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır görme engeli bulunan vatandaşlarla kol kola yürüdü. 

Belediye başkanı farkındalık için gözleri kapalı yürüdü - Sayfa 2

Görme engelli vatandaşların desteğiyle siyah bant ve beyaz bastonuyla yürüyüş yapan Dr. Bahadır, görmemenin çok kötü bir his olduğunu söyleyerek, “Arkadaşlarımın Allah yardımcıları olsun. Ben bandı çıkararak gün ışığına kavuştum ama arkadaşımız ‘siz siyah bandı çıkarabiliyorsunuz ama biz çıkaramıyoruz’ dedi. Gerçekten çok haklılar” diye konuştu.

Belediye başkanı farkındalık için gözleri kapalı yürüdü - Sayfa 3

5 DAKİKALIK YOLU 15 DAKİKADA YÜRÜYEBİLDİK

Bu etkinliği farkındalık amacıyla yaptıklarını belirten Dr. Hakan Bahadır, “Görme engelli arkadaşlarımızın neler yaşadıklarını ve neler hissettiklerini anlamak adına bu etkinliği yaptık. Belki 5 dakikada yürüyeceğimiz yolu 15 dakikada yürüdük. Sıkıntılar yaşadık. Bunu şov amacıyla değil, destek amacıyla yapıyoruz. Yolda yürüyoruz ve önümüze bir engel çıkıyor. Sarı çizgi yapmışız ama birileri oraya engel koymuş. Kaldırımlara dikkat etmezsek, aynı seviyede olmazlarsa, bir kaldırım 1 santim bile yukarıda olsa o arkadaşımız düşebilir. Yardım edecek birini de bulamayabilir. Bizim sağlıklı kişiler olarak her konuda bu arkadaşlarımıza yardımcı olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

Belediye başkanı farkındalık için gözleri kapalı yürüdü - Sayfa 4

“BİLİNÇLİ PROJELER YAPMAK GEREKİYOR”

Bahçelievler Belediyesi olarak sarı çizgileri artırmaya özen gösterdiklerini vurgulayan Dr. Bahadır, “Bu sarı çizgileri sadece laf olsun diye yapmanın da bir anlamı yok. Bunu bilinçli yapmak lazım. Sarı çizgiyi koyup ağaç dikilirse, kaldırımla bittiği yerde araba park edilirse olmaz. Vatandaşlarımızın da bu konularda bilinçlenmesi gerekiyor. Sarı çizgiler, kaldırımdaki iniş çıkışların hepsi engelli kardeşlerimiz içindir. Biz çok rahat yaşayabiliyoruz ama onlar zor şartlarda yaşıyorlar” dedi.