BAĞCILAR

Okullarda teori bilim merkezinde deney imkanı

Çocuklara bilimi sevdirmek ve bilim insanı olmaya yönlendirmek amacıyla Bağcılar Belediyesi tarafından yapılan Fuat Sezgin Bilim Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. Bilim Merkezi’nin önemine vurgu yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “İnşallah buradan yeni İbn-i Sinalar, Farabiler, Mimar Sinanlar ve Fuat Sezginler yetişecek” dedi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Okullarda teori bilim merkezinde deney imkanı - Sayfa 1

Kurulduğu günden bu yana çalışmalarında çocuklara ve gençlere öncelik veren Bağcılar Belediyesi, geleceğin bilim insanı olmayı düşünen öğrencilere yönelik önemli bir projeyi hayata geçirdi. İstanbul Kalkınma Ajansı, ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de katkılarıyla Bağcılar Belediyesi 8D Sinema ve Planetaryum binasının içinde oluşturulan Fuat Sezgin Bilim Merkezi’nin açılış töreni düzenlendi.

Okullarda teori bilim merkezinde deney imkanı - Sayfa 2

Programın açılış konuşmasını yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bağcılar’da birinci önceliğimiz her zaman eğitim olmuştur. Bilgi Evleriyle başlayan eğitime destek projemizi bilim merkezimizle sürdürüyoruz. Bugün de geçen yıl aramızdan ayrılan Prof. Dr. Fuat  Sezgin hocamızın adına bir bilim merkezi açtık. 24 Ekim 2019 tarihi de Fuat Sezgin hocamızın doğum yıl dönümü bu yönüyle de bugünün ayrı bir anlamı var. İslam bilim tarihi araştırmalarına büyük hizmet etmiş bilim adamımızın adının burada yaşıyor olması da inşallah gelecek nesillerimiz için örnek oluşturacaktır. İnşallah buradan yeni İbn-i Sinalar, Farabiler, Mimar Sinanlar ve Fuat Sezginler yetişecek. Bilim  merkezimizin birçok değişik alanda ülkemizin geleceğine ve gelişimine katkı sağlayacak gençler yetiştirmesini temenni ediyorum” dedi.

Okullarda teori bilim merkezinde deney imkanı - Sayfa 3

Güzelliklere bir güzellik daha katmanın heyecanı içerisindeyiz

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz da şunları söyledi: “Bağcılar’daki güzelliklere bir güzellik daha katmanın heyecanı içerisindeyiz. Buradan yetişecek yavrularımız hem Bağcılar’ın hem İstanbul’un hem de Türkiye’nin farkındalığını gösterecek.”

İstanbul Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Fatih Pişkin, “Anaokulundan liseye  kadar öğrencilerimizin faydalanabileceği bu projede aynı zamanda çocuklarımıza rehberlik edecek öğretmenlerimizin, ailelerimizin de bilim konusunda farklılıklarının artacak olmasından da ayrıca mutluyuz” diye konuştu.

Okullarda teori bilim merkezinde deney imkanı - Sayfa 4

Bilim adamlarından bilim merkezine övgü

 Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahameddin Başar da “Rahmetli hocamız son asrımızda yetişen en büyük alimlerimizden birisi. Ömrü boyunca İslam bilim tarihini dünyaya anlattı. Onun hatırasına birçok etkinlik gerçekleştirildi. Bunlardan en güzel bir tanesini burada tamamlanmış buluyoruz. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Göksel Ağargün ise “Bağcılar’da bilim merkezini çok güzel düşünmüşsünüz. İsminin de Fuat Sezgin olması çok anlamlı. Bu merkezin oluşmasında katkı sağlayanlara teşekkür  ediyorum” diye konuştu. Protokol konuşmalarının ardından kurdele kesilerek Fuat Sezgin Bilim Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Törenin ardından davetliler, bilim merkezini gezerek deneyimlerde bulundu.