BAĞCILAR

Fabrika gibi çalışıyorlar! Engelliler bir ayda 300 kilo mantar üretti

Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda 45 metrekarelik mantar üretim atölyesinde eğitim gören 38 kursiyer adeta fabrika gibi çalışıyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Fabrika gibi çalışıyorlar! Engelliler bir ayda 300 kilo mantar üretti - Sayfa 1

Kompost hazırlanmasından pazarlamasına kadar mantarın her aşamasıyla ilgilenen engelliler, 36 günde 300 kilogram mantar hasadı yaptı. Engelliler bir yıl içinde 1.5 ton mantar almayı hedefliyor.

Fabrika gibi çalışıyorlar! Engelliler bir ayda 300 kilo mantar üretti - Sayfa 2


Engellilerin istihdamına yönelik kurulan Bağcılar Belediyesi Feyzullah Kıyıklık Engelliler Sarayı’nda hizmet veren mantar üretim atölyesi, çalışmalarını artırarak devam ediyor. Atölyedeki eğitime down sendromlu, hafif zihinsel ve ortopedik engellilerden oluşan 38 kişi katılıyor. 

Fabrika gibi çalışıyorlar! Engelliler bir ayda 300 kilo mantar üretti - Sayfa 3

Eğitmen Derya Subaşı koordinesinde kursiyerler, kompost hazırlanmasından sulamaya, mantar hasadından pazarlanmasına kadar mantarın her anına tanıklık ediyorlar.

Fabrika gibi çalışıyorlar! Engelliler bir ayda 300 kilo mantar üretti - Sayfa 4

Bir tonda yüzde 30 başarı sağladık

Engellilerin takım ruhunu oluşturduklarını ve bunun da başarıyı getirdiğini belirten Subaşı, “36 günde bir ton komposttan 300 kilo mantar aldık. Bir tonda yüzde 30 başarı sağladık. Firmalarda yüzde 30 başarının en üst düzeyidir. Biz çocuklarla birlikte bunu başardık. Hedefimiz bir yıl içinde 1.5 ton mantar almak. Engellilerimiz burayı çok sahiplendiler. Bir kursiyer gibi değil buranın işçisi gibi çalışıyorlar. Artık profesyonel oldular aralarından en az 15’i bir firmada rahatlıkla çalışabilir” dedi.