BAĞCILAR

Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde pilotlar günü etkinliği

26 Nisan Dünya Pilotlar Günü TALPA Başkanı Hüseyin Murat Ersoy, Milli Savunma Üniversitesi ve Hava Harp Okulu adına Yüzbaşı Pilot Erdinç Polat, TALPA Üyesi ve Türk Hava Yolları Kaptan Pilotu Uğur Demiröz ve Türk Hava Yolları Kabin Amiri Ahmet Kolik’in katılımıyla 24 Nisan tarihinde Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda Konferans / Seminer düzenlendi.

Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde pilotlar günü etkinliği - Sayfa 1

26 Nisan Dünya Pilotlar Günü TALPA Başkanı Hüseyin Murat Ersoy, Milli Savunma Üniversitesi ve Hava Harp Okulu adına Yüzbaşı Pilot Erdinç Polat, TALPA Üyesi ve Türk Hava Yolları Kaptan Pilotu Uğur Demiröz ve Türk Hava Yolları Kabin Amiri Ahmet Kolik’in katılımıyla 24 Nisan tarihinde Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonunda Konferans / Seminer düzenlendi. Konferansa Uçak Bakım Alanı öğrencilerimiz ile Abdurrahman ve Nermin Bilimli Sivil Havacılık Alanı Yer Hizmetleri Öğrencileri katıldı. Konferans sonrası katılımcılara günün anısına  plaket verildi.

Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde pilotlar günü etkinliği - Sayfa 2

Okul Müdürü Arkın Polat’ın açılış konuşması ile başlayan program Uçak Bakım 147 Koordinatörümüz Hüseyin GÜNAD’ın moderatörlüğünde gerçekleşti. Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine konuk olan TALPA Başkanı Kaptan Pilot Hüseyin Murat Ersoy, Kaptan Pilot Uğur Demiröz, Yüzbaşı Pilot Erdinç POLAT, Kabin Amiri Ahmet KOLİK, öğrencilere havacılıkla ilgili temel bilgiler verdiler. Nasıl pilot olunur sorularını yanıt verdiler. Öğrencilerin bu merakları ve ilgisi konuklarımızın hoşuna gitti.

Kaptan Pilot Uğur Demiröz pilot olma sürecinde yaşadıklarını ve gençlere pilot olmak için yapmaları gereken iş ve işlemleri hayat tecrübelerinden, yaşadıklarından alıntılar yaparak aktardı. İngilizcenin pilotluk için olmazsa olmaz olduğunu dile getirdi. Pilotların yaşamları ile ilgili olarak düzensiz bir zaman içerisinde düzen oluşturmaya çalıştıklarını aktardı. Pilotlar tüm hayatlarını uçuş programları doğrultusunda şekillendirdiğini, bütün bunları dikkate alarak bu mesleği seçmelerini gençlere tavsiye etti.

Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde pilotlar günü etkinliği - Sayfa 3

TALPA Başkanı Kaptan Pilot Hüseyin Murat Ersoy TALPA kuruluşu ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Havacılık ile ilgili deneyimlerini öğrencilerle paylaştı. Pilotajı kendisine meslek olarak seçecek olan gençlere TALPA olarak ücretsiz mentörlük yaptıklarını hatırlattı.

Hava Pilotu Yüzbaşı Erdinç Polat Milli Savunma Üniversitesi ve Hava Harp Okulu hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Milli Savunma Üniversitesi ve Hava Harp Okulu tanıtım videosunu izledikten sonra öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Askeri okullara öğrenci alımlarında kız öğrencilerin sayısının niçin az olduğu, göz ameliyatı olan bir kişinin askeri pilot olup olamayacağı gibi sorulara yanıt arandı.

Bağcılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde pilotlar günü etkinliği - Sayfa 4

Ahmet Kolik;

‘’Ben birçok yerlerde çalıştım garsonluktan tut plajlarda içecek servisine kadar harçlığımı çıkarmak için çalıştım. 2007 yılında THY işe başladım. Birçok yerlere gidiyorum. Kabin ekibi arkadaşlarımla bir yerlere gittiğimde bile yolculukta eğleniyorduk. Geniş gövdeli uçaklarda uçmaya başladığımda 340 yolcu ile uçmaya başladık ve ilk defa geniş gövdeli uçaklarla uçuyordum. Ondan önce dar gövdeli uçaklarda uçuyordum. Belirli mülakatlara giriyordum. Uçuş hayatı çok farklı bir duygu ve çok güzel. Normal insan ile hava yolunda çalışan personel arasındaki farkı söyleyeyim size memur; çalıştığı zaman hep aynı iş ortamında çalışıyor aynı kişilerle çalışıyor ama bizde farklı insanlarla farklı ekiplerle çalışıyoruz biz böyle ayda 80 saat uçuyoruz yıllık ise 1000 saat uçuyoruz. Ailene nasıl vakit ayırıyorsun diye soracaksanız bayram tatili vs. Özel günlerde belirsiz bir şekilde çalışıyoruz yani biz bayram tatili demeden de çalıştığımız zamanlar oluyor. Bütün bunları yapabilmeniz için mesleğinizi sevmeniz gerekiyor. ‘’dedi.