BAĞCILAR

Bağcılar Belediyesi virüslere savaş açtı

Bağcılar Belediyesi çevre koruma ekipleri, ilçedeki toplu yaşam alanlarında oluşabilecek tüm virüs ve mikroplara karşı ilaçlama ve temizlik çalışmalarını artırdı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Bağcılar Belediyesi virüslere savaş açtı - Sayfa 1


Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyada büyük paniğe neden olan corona virüsü, metropollerde temizliği ön plana çıkardı.

Bağcılar Belediyesi virüslere savaş açtı - Sayfa 2

745 bin nüfusuyla İstanbul’un en büyük üçüncü ilçesi konumundaki Bağcılar’da rutin olarak gerçekleştirilen temizlik ve ilaçlama çalışmalarına kış hastalıkları sebebiyle daha da ağırlık veriliyor.

Bağcılar Belediyesi virüslere savaş açtı - Sayfa 3

Bu amaçla Bağcılar Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü bünyesinde 5’er kişilik iki ekip oluşturdu. Tam donanımlı ekipler, ilçe genelinde vatandaşların toplu yaşam alanı olan 140 park, 8 nostalji bahçesi, okul ve camileri titizlikle temizleyerek mikrop ve virüslerden arındırıyor.

Bağcılar Belediyesi virüslere savaş açtı - Sayfa 4

Doğa dostu ilaçların kullanıldığı çalışmalarda camideki ibadet alanları, parklardaki spor ve oyun grupları ile hafta sonları da okullarda sınıflar ilaçlanarak dezenfekte ediliyor. İlaçlanan yerler köpük ve tazyikli suyla yıkandıktan sonra insan sağlığını koruyan organik malzemelerle arındırılıyor.