AVCILAR

Avcılar Belediyesi'nin tanıdığı süre doldu işlem başladı

Avcılar'da Cihangir Mahallesi’nde kolonları çatlayan binanın tahliye edilmesi için verilen süre doldu. Avcılar Belediyesi ekipleri binada mühürleme işlemlerine başladı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Avcılar Belediyesi'nin tanıdığı süre doldu işlem başladı - Sayfa 1

Avcılar  Cihangir Mahallesi İleri Sokak’ta bulunan 32 yıl önce yaptırılan 5 katlı Özbirlik Apartmanı’nın kolonlarında geçen Mart ayında çatlaklar görülmüştü. 

Avcılar Belediyesi'nin tanıdığı süre doldu işlem başladı - Sayfa 2

Bunun üzerine bina sakinlerinden bir bölümü can güvenliklerinin tehlikede olduğunu belirterek, bir firma ile anlaştı, kolonlarından tarotlar alındı. Yapılan inceleme binanın riskli olduğu belirlendi. İnceleme raporu  Perşembe günü  Avcılar Belediyesi İmar Müdürlüğü’ne teslim edildi. 

Avcılar Belediyesi'nin tanıdığı süre doldu işlem başladı - Sayfa 3

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, DHA muhabirine, “Rapor incelendi ve binanın tahliye edilmesi için süre verildi. Pazartesi gününe kadar bu bina tahliye edilecek. Edilmezse, mühürleyip biz tahliye edeceğiz. Uzman arkadaşlarımızın söylediğine göre, etrafa zarar verecek durumda değil. Bizim bölgedeki diğer binalarla ilgili incelememiz yok. Vatandaşın inceleme yaptırması halinde gereğini yaparız" demişti.

Avcılar Belediyesi'nin tanıdığı süre doldu işlem başladı - Sayfa 4

ZABITA MÜHÜRLEMEYE BAŞLADI

Bugün saat 13.00’te Avcılar Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Güven ve İmar Müdürlüğü görevlileri binaya gelerek burada oturanlarla görüştü