ATAŞEHİR

Nakışlar Ataşehirli kadınların elinde hayat buluyor

Her yaştan Ataşehirlinin kültür, sanat, sosyal ve eğitsel hayatına katkı sağlamak amacıyla kurulan Ataevlerinde çalışmalar devam ediyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Nakışlar Ataşehirli kadınların elinde hayat buluyor - Sayfa 1

Ataşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, ev kadınlarının boş zamanlarını değerlendirmeleri, üretken olmaları ve kendi el emekleriyle yaptıkları ürünleri satarak aile bütçelerine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla birçok alanda kişisel gelişim kursları açıyor.

Nakışlar Ataşehirli kadınların elinde hayat buluyor - Sayfa 2


Bu kurslardan biri olan ve son zamanlarda en çok ilgi gören el sanatları arasında yer alan makine nakışı ve iğne oyası Ataevlerinde yetenekli kadınların ellerinde hayat buluyor.

Nakışlar Ataşehirli kadınların elinde hayat buluyor - Sayfa 3


Makine nakışı, ahşap boyama, iğne oyası, biçki dikiş, takı tasarımı ve deri işlemeciliği gibi kurslara katılan kadınlar kursların kendilerine iyi geldiğini ifade ederek eğitimler sayesinde hem sosyalleştiklerini hem de boş zamanlarını verimli bir şekilde değerlendirdiklerini söylediler.

Nakışlar Ataşehirli kadınların elinde hayat buluyor - Sayfa 4


Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar, “Makine nakışı ve takı tasarım kursumuza ev kadınlarımız yoğun ilgi gösteriyor. Birçoğu burada hobi ediniyor, bazıları ise aldıkları eğitimle aile bütçelerine katkı sağlıyor. Ortaya gerçekten çok güzel ürenler çıkıyor. Aynı zamanda kursları başarıyla bitiren katılımcılara sertifikalarını veriyoruz. Küçükbakkalköy Prestij Caddesi ile Novada AVM’de bulunan Atabutik’de de yaptıkları bu ürünleri satma fırsatı yakalıyorlar” dedi.