ATAŞEHİR

Ataşehirli emeklilerin ikinci adresi artık burası

Ataşehir Belediyesi, vatandaşların emeklilik dönemlerini daha iyi şartlarda yaşayabilmeleri ve kaliteli vakit geçirebilmeleri amacıyla Ataşehir’de yeni bir kültür evi açtı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ataşehirli emeklilerin ikinci adresi artık burası - Sayfa 1

Emeklilerin sosyal hayatın içerisinde daha fazla yer alabilmeleri ve psikolojik yönden kendilerini daha iyi hissedebilmeleri amacıyla hizmet veren 30 Ağustos Emekli Kültür Evi’ne Ataşehirli emekliler yoğun ilgi gösteriyor.

Ataşehirli emeklilerin ikinci adresi artık burası - Sayfa 2


Mevlana Mahallesi 30 Ağustos Parkı içerisinde daha önce Ataevi olarak hizmet veren bina, emekli vatandaşların kullanabileceği kültür evine dönüştürüldü. Merkezde; resim, seramik, örgü, satranç kursları ile şiir günleri, söyleşi ve geziler düzenleniyor.

Ataşehirli emeklilerin ikinci adresi artık burası - Sayfa 3


Emekliler için merkezde aynı zamanda günlük gazete ve kitap okuma imkânı sağlanıyor. Bir araya gelen emekliler hem hoşça vakit geçiriyor hem de günlük gazeteleri okuyup kütüphaneden de yararlanabiliyor.

Ataşehirli emeklilerin ikinci adresi artık burası - Sayfa 4


Merkez’de geçtiğimiz yıllarda Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün hayata geçirdiği “Geleceğe Bir İlmek de Sen At” projesi de yeniden devam ediyor. Proje kapsamında, emekli kadınlar Anadolu’daki çocuklar için atkı, bere, eldiven örüyor.