ATAŞEHİR

Ataşehir'de kadınlar el emeği ürünlerle aile ekonomisine katkı sağlıyor

Ataşehir Belediyesi’ne bağlı merkezlerde meslek edindirme, hobi kurslarına katılmış veya kendi becerileriyle evlerinden üretim yapan kadınlar kendi ürettikleri ürünlerini satışa çıkararak aile ekonomilerine katkı sağlıyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ataşehir'de kadınlar el emeği ürünlerle aile ekonomisine katkı sağlıyor - Sayfa 1


Daha önce Küçükbakkalköy Prestij Caddesi’nde açılan Atabutik’in ikincisi olan Novada Atabutik çeşitli tadilatlardan sonra yeniden hizmete girdi.

Ataşehir'de kadınlar el emeği ürünlerle aile ekonomisine katkı sağlıyor - Sayfa 2


Ataşehirli kadınlar, ürettikleri el emeği göz nuru örgü, takı, süsleme, işleme ve resim gibi ürünlerini Atabutik’de satarlarken aynı zamanda aile bütçelerine de bu sayede katkı sağlıyor.

Ataşehir'de kadınlar el emeği ürünlerle aile ekonomisine katkı sağlıyor - Sayfa 3


Kadınlar kendi elleriyle ürettikleri; el işi, takı, örgü, cam, ahşap, renk renk geleneksel elbiseler, bez bebekleri ve seramikten yapılmış ve daha birçok el emeği göz nuru ürünlerini her gün Novada AVM içinde yer alan Atabutik’de sergiliyor.

Ataşehir'de kadınlar el emeği ürünlerle aile ekonomisine katkı sağlıyor - Sayfa 4


Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Şehnaz Yabar, Atabutik ile ilgili şunları söyledi: “Toplumsal cinsiyet eşitliğine ve kadının her alanda yarattığı katma değeri artırmaya yönelik projeleri hayata geçiriyor ve kadın istihdamını destekleyen çalışmalarımıza her geçen gün bir yenisi daha ekliyoruz. Ataşehir Belediyesi olarak kadınlarımızı her alanda destekliyor ve yanlarında olduğumuzu bilmelerini istiyoruz. Gerek Ataevlerimizde aldıkları eğitimler sayesinde gerekse kendi gayret ve çabalarıyla birbirinden güzel ürünlerini burada alıcıların beğenisine sunan kadınlarımızın emeklerine sonsuz değer veriyoruz.”