ATAŞEHİR

Ataşehir semt pazarlarında koronavirüs önlemi

Ataşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü koronavirüs salgınına karşı ilçe genelinde kurulan semt pazarlarında denetim ve kontrollerini artırarak vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir ortamda alışveriş yapması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ataşehir semt pazarlarında koronavirüs önlemi - Sayfa 1

Ataşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri, İçişleri Bakanlığı'nın koronavirüs ile mücadele için yayınladığı genelge kapsamında ilçe genelinde kurulan semt pazarlarını denetleyerek alınması gereken önlemleri bildiriyor.

Pazar yerleri, önlemler kapsamında Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından püskürtme yöntemiyle detaylı bir şekilde ilaçlanıyor.

Ataşehir semt pazarlarında koronavirüs önlemi - Sayfa 2

Pazar esnafına eldiven ve maske takmadan satış yapmamaları konusunda sık sık uyarılarda bulunan zabıta ekipleri, vatandaşların semt pazarlarına maskesiz girişlerine izin vermiyor. Maskesi bulunmayan vatandaşlara ise pazar giriş noktalarında maske dağıtılırken, 20 yaş altı ve 65 yaş üstü olan vatandaşlar pazar yerlerine alınmıyor.

Bu çalışma kapsamında semt pazarlarında günlük ortalama 250 adet maske dağıtımı yapılıyor.

Ataşehir semt pazarlarında koronavirüs önlemi - Sayfa 3

Ekipler, hem pazarcı esnafın hem de vatandaşların sağlığı için tezgâhların üçer metre aralıklarla kurulması, sebze ve meyvelerin seçilerek alınmaması, süt ve süt ürünlerinin elle temasını kesmek için paketlenmesi, para ile temasta mutlaka eldiven kullanılması, satış esnasında çıkan çöplerin çöp poşetine konularak tezgâhların altında toplanması için uyarılarda ve denetimlerde bulunuyor.

Ataşehir semt pazarlarında koronavirüs önlemi - Sayfa 4

Semt pazarlarının giriş ve çıkışları ayrılarak sosyal mesafenin korunması sağlıyor

Zabıta ekipleri semt pazarlarında vatandaşlar arasında sosyal mesafenin korunmasının sağlanması için pazar giriş ve çıkışlarında yapılan kontroller sonucu pazar içi yoğunluğuna göre vatandaşları pazara kontrollü alıyor.

Aynı zamanda Ataşehir Belediyesi tarafından pazar giriş ve çıkışlarına yerleştirilen dezenfekte noktalarıyla, vatandaşların ellerini dezenfekte etmeleri sağlanıyor.