ATAŞEHİR

Ataşehir Belediyesi gençleri yeteneklerine göre yönlendiriyor

Ataşehir Belediyesi’nin hazırladığı İstanbul Kalkınma Ajansı’nın (İSTKA) mali destek sağladığı Kayışdağı Yaratıcı Çocuk Merkezi; çocuk ve gençleri ilgilerine, özelliklerine, yeteneklerine ve ihtiyaçlarına uygun olarak yönlendirerek girişimciliklerini ve üretkenliklerini geliştiriyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ataşehir Belediyesi gençleri yeteneklerine göre yönlendiriyor - Sayfa 1

İstanbul Kalkınma Ajansı’nın 2018 Yılı Çocuklar ve Gençler Mali Destek Programı kapsamında hazırlanan “Kayışdağı Yaratıcı Çocuk Merkezi”, en başarılı 35 proje arasında yer alarak mali destek almaya hak kazandı.

Ataşehir Belediyesi gençleri yeteneklerine göre yönlendiriyor - Sayfa 2


Ataşehir’de ikamet eden 10 – 17 yaş aralığındaki çocuk ve gençlerin kendilerini geliştirebilecekleri, yeni bilgi ve beceriler edinebilecekleri sosyal, kültürel ve bilimsel hizmet birimi olarak faaliyet gösteren merkezde, şu an “maker” ve “yaratıcı tasarım” atölyeleri olarak 6 atölyede eğitimler veriliyor.

Ataşehir Belediyesi gençleri yeteneklerine göre yönlendiriyor - Sayfa 3


Maker atölyeleri kapsamında; Tasarım ve Üretim Atölyesi, Elektronik ve Robotik Atölyesi, Kodlama Atölyesi düzenlenirken, yaratıcı tasarım atölyeleri kapsamında ise; Çizgi Roman – 2D Karakter Tasarımı Atölyesi, Modelleme ve Animasyon Atölyesi, Stop Motion Atölyesi yapılıyor.

Ataşehir Belediyesi gençleri yeteneklerine göre yönlendiriyor - Sayfa 4


Kayışdağı Yaratıcı Çocuk Merkezi’ndeki atölyeler, okullarda düzenlenen tanıtım çalışmalarıyla öğrencilere anlatılıyor. Aldıkları bilgilerle merakı artan öğrenciler, merkeze kayıt yaptırarak yeteneklerini geliştirme fırsatı yakalıyor.