ARNAVUTKÖY

Arnavutköy’ün ilk sinema atölyesi hayata geçti

Arnavutköy sinema atölyesi açılışı Nuri Pakdil Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Açılışa ortaokul ve lise öğrencileri yoğun ilgi gösterdi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Arnavutköy’ün ilk sinema atölyesi hayata geçti - Sayfa 1

Arnavutköy Belediyesi, Millî Eğitim Bakanlığının tasarım beceri atölyeleri projesi kapsamında, Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de destekleriyle önemli bir projeye daha imza attı.

Arnavutköy’ün ilk sinema atölyesi hayata geçti - Sayfa 2

Arnavutköy sinema atölyesi açılışı Nuri Pakdil Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi. Öğrenciler, açılışta yaptıkları konuşmalarda sinema ve sanatın gelecekleri için önemine değindi. Sinema atölyeleri Borsa İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde 300 metrekarelik bir alanda kuruldu.

Arnavutköy’ün ilk sinema atölyesi hayata geçti - Sayfa 3

Ayrıca proje kapsamında atölyelerde yönetmenlik, senaryo, oyunculuk atölyesi, kurgu montaj çekim atölyesi, film okuma sınıfları yer aldı. Programda, protokol üyelerine plaket takdim edildi. Öte yandan, program sonunda Ayten Alpman'ın seslendirdiği “Memleketim” şarkısı hep bir ağızdan söyledi. Ortaokul ve lise öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği açılışta atölyelerle gençler hem kendi yeteneklerini keşfedebilecek hem de kendilerini geliştirecekler.

Arnavutköy’ün ilk sinema atölyesi hayata geçti - Sayfa 4

“Beceri tasarım atölyelerimizi 22 okulumuzda planladık”

Tasarım beceri atölyeleri projesinin gençlerin gelişiminde önemli bir rol aldığını ifade eden Arnavutköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dağ, “Elinden tutulduğu zaman gençlerimizin Türkiye'nin yarınlarında önemli ve yetkili yerlere geleceğinde en ufak bir şüphemiz yok. Beceri tasarım atölyelerimizi 22 okulumuzda planladık. Tüm okullarımızda içerikleri farklı olmak üzere yaygın hale gelecek” dedi.