ARNAVUTKÖY

Arnavutköy’de uzun yıllardır süren koku sorunu çözüldü!

Beşiktaş Belediyesi, yıllardır mahallelileri ve esnafı rahatsız eden sorunları paydaşları ile çözmeye başladı. Arnavutköy’de uzun yıllardır devam eden koku sorunu yapılan çalışmalar sonucunda giderildi. Temizlenerek ıslah edilen bölgede yeniden çevre düzenlemesi yapıldı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Arnavutköy’de uzun yıllardır süren koku sorunu çözüldü! - Sayfa 1


Açık Mikrofon buluşmalarında vatandaşlardan gelen şikayet ve talepler üzerine ekiplere haber veren Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Arnavutköy’ün uzun yıllardır devam eden koku sorununu çözdü. Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz, altyapı sorunuyla ilgili çalışmalarda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İSKİ ile imzalanan ortak protokol sonrası İSKİ ile ortak çalışmalarını tamamladı.

Arnavutköy’de uzun yıllardır süren koku sorunu çözüldü! - Sayfa 2


Arnavutköy Mahalle Muhtarı Ahmet Hilmi Külhancı, uzun yıllar süren koku sorunun çözüldüğü için yetkililere teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı: "Bizim burası yıllardır sıkıntı içindeydi. Yapılamadı burası. Beşiktaş Belediyemizin ve İSKİ’nin çabalarıyla burası çözümlendi. Halkımız ve esnafımız şu an çok memnun ve kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bizlere çok büyük bir katkı, büyük bir yardım oldu. Gördüğünüz gibi burası çok güzel bir yer oldu. Önceki halini görseydiniz mümkün değil burada duramazdınız. Çok berbat bir koku vardı. Burada yürümek de, oturmak da zordu. Şimdi insanlar oturabiliyor. Esnaf ve halk memnun. Mahallem adına; belediye başkanımıza, İSKİ’ye ve İBB’ye teşekkür ediyoruz."

Arnavutköy’de uzun yıllardır süren koku sorunu çözüldü! - Sayfa 3


Koku sorunun olduğu bölgede esnaflık yapan Gazi Ateş, gelen kötü kokulardan dolayı çok müşteri kaybettiğini söyledi: "Çok uzun yıllardan beri burası böyle. Biz 2 yıldır buradayız. Gelen tüm misafirlerimize yaşadığımız bu koku sorununu sürekli aktardık. Hem İBB’ye hem Beşiktaş Belediyesi’ne ilettik. En son seçimlerden sonra her şey oturunca karar aldılar. Buradaki koku tamamen bitmiş oldu. Aslında en önemli noktası da şöyle; Arnavutköy’de her alanda bir geçiş alanı yoktu. Buradaki bütün yaşlılar bu yolu kullanıyorlar şu an. Esnaf olarak bizi sevindiren tarafı da müşteri açısından bize katkı sağladı. Ondan dolayı biz çok mutluyuz. Kokudan dolayı geçmişte çok ciddi müşteri kaybımız oldu. Teşekkür ediyoruz hem İBB hem Beşiktaş Belediyesi çok değerli bir iş yaptılar."

Arnavutköy’de uzun yıllardır süren koku sorunu çözüldü! - Sayfa 4


Dila Güner adlı vatandaş ise kötü kokunun geldiği alanın temizlendiği görünce duygularını şöyle ifade etti: "Biz buradan geçiyorduk. İğrenç kokuyordu, rezalet kokuyordu. Buradaki restoranların hiçbirine gelip oturamıyorduk. Burayı yapmışlar bugün gördüm ve çok mutlu oldum. Tertemiz olmuş. İnsan bu yolu böyle görünce çok mutlu oluyor Beşiktaş Belediyesi’ne teşekkür ederim."