ARNAVUTKÖY

Arnavutköy Belediyesi’nden engelli istihdamına destek

Arnavutköy Belediyesi Yaşlı ve Engelli Merkezi, bünyesinde hizmet alan engelli vatandaşları işverenlerle buluşturarak istihdama katkı sağlamaya devam ediyor.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Arnavutköy Belediyesi’nden engelli istihdamına destek - Sayfa 1

Arnavutköy Belediyesi Yaşlı ve Engelli Merkezi (AYEM), engelli vatandaşların sosyal yaşamlarını rahat bir şekilde sürdürebilmeleri, var olan yasal haklarından, eğitime ve istihdama kadar tüm hizmetlerden faydalanabilmelerini sağlıyor.

Arnavutköy Belediyesi’nden engelli istihdamına destek - Sayfa 2

İlçede ikamet eden yaşlı ve engelli vatandaşların talepleri doğrultusunda; yasal haklar bildirimi, danışmanlık, evde bakım maaşı, medikal malzeme, bireysel eğitim ve duyu bütünleme terapisi, ulaşım hizmeti psikolojik danışmanlık, gündüz bakım hizmeti, evde sağlık ve bakım hizmeti ayrıca mesleki eğitim kursları, AYEM bünyesinde verilen başlıca hizmetler arasında yer alıyor.

Arnavutköy Belediyesi’nden engelli istihdamına destek - Sayfa 3

Bu hizmetlerden en önemlisi olan istihdam olanağıyla birlikte engelli bireyler iş sahibi olmanın mutluluğunu yaşıyor. İşçileri, işverenle buluşturan bu uygulama sayesinde engelli bireyler sosyal hayata daha kolay adapte oluyor.

Arnavutköy Belediyesi’nden engelli istihdamına destek - Sayfa 4

Bu kapsamda düzenlenen program sayesinde AYEM’den hizmet alan 10 engelli vatandaş İstanbul Havalimanı’nda faaliyet gösteren firma ile görüşme sağladı. Yapılan ön görüşmeden sonra firmaya davet edilen engelli vatandaşlar burada yapılacak son görüşme neticesinde yeni işlerinde çalışmaya başlayacaklar.