ADALAR

AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım'dan çifte müjde

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmalarını dün Şile ve Adalar'da sürdürdü. Halka hitap eden Yıldırım, iki müjdeli haber verdi.

AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım'dan çifte müjde - Sayfa 1

Şile Üsküdar Caddesi'nde dükkanları gezerek esnafla sohbet eden Yıldırım, bir taksi durağında taksicilerin sorunlarını dinledi. Ardından Belediye Meydanı'nda ilçeye yapılan hizmetlerin toplu açılış törenine gerçekleştiren Yıldırım, halka hitap etti. "Şile hep böyle yeşil kalsın. O güzel köyleriyle, sahiliyle ve hepsinden önemli o güzel insanlarıyla hep böyle kalsın istiyoruz" diyen Yıldırım, özetle şunları kaydetti:

AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım'dan çifte müjde - Sayfa 2

1- "İstanbul Kart'ı olan ve yaz-kış adada oturanlara deniz ulaşımı bedava olacak. Adanın trafik problemi kökünden çözülecek"
2- "Şile'yi, İstanbul'un organik tarım merkezi yapacağız. Köyleri mimarisiyle, sokak düzenlemesiyle sayfiye yeri haline getireceğiz"

AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım'dan çifte müjde - Sayfa 3


"Yeryüzü Pazarınız var. Doğal sebzeyi meyveyi tarladan direkt tüketicilere ulaştırıyorsunuz. Üreten de alan da satan da memnun. Buradan ilan ediyorum. Şile İstanbul'un organik tarım merkezi olacak. İstanbul'un organik ürünlerini niye binlerce kilometre öteden getirelim? Burnumuzun dibinde Şile'de bunu pekala yapabiliriz. Buradan yetişecek ürünler, Şile'den Anadolu gıda üssünden İstanbullulara iletilecek.
Şile'nin köylerini, ilçenin ekonomik kaynağı haline getirmek için destek sunacağız. Buradaki mekanların elden geçirilmesi için destek vereceğiz. Köyleri mimarisiyle, sokak düzenlemesiyle adeta İstanbul'un sayfiye yeri haline getireceğiz."

AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım'dan çifte müjde - Sayfa 4

TRAFİĞE KÖKLÜ ÇÖZÜM
Şile'nin ardından Adalar'a geçen Yıldırım, Büyükada'da vatandaşları selamlayarak AK Parti İlçe Başkanlığı'na yürüdü. Kendisini "Adalı" olarak tanıtarak, "Niye Adalıyım? 80-81 yıllarında Heybeliada'da yedek subay olarak askerlik görevimi yaptım. Adayı iyi bilirim. Adanın zorluklarını da güzelliklerini de bilirim" ifadesini kullanan Yıldırım, şöyle konuştu: