ADALAR

Adalar Belediyesi geri dönüşümde bir adım daha attı

Geri dönüşüm projesi kapsamında, geçtiğimiz haftalarda Adaların farklı noktalarına giysi toplama kutuları yerleştirilmişti. Bu kutular sayesinde hem ihtiyaç fazlası giyim eşyası, ihtiyaç sahibi insanlara ulaşmış olacak hem de çevre ve doğanın korunmasına katkıda bulunulacak.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Adalar Belediyesi geri dönüşümde bir adım daha attı - Sayfa 1

SIFIR ATIK PROJESİ KAPSAMINDA GERİ DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARIMIZ ELEKTRİKLİ VE ELEKTRONİK ATIKLARLA DEVAM EDİYOR
Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında; Yetkilendirilmiş Kuruluş AGİD (Aydınlatma Gereçleri İmalatçıları Derneği Ticari İşletmesi) ve Lisanlı Firma GCL Geri Kazanım ile atık elektrikli ve elektronik eşyaların; organik çöplerden ayrı, çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde toplanması ve geri dönüşümünü sağlamak amacıyla E-Atık İşbirliği Protokolü imzalayarak Geri dönüşüm konusunda atılan adımlara bugünlerde bir yenisini daha eklendi.

Adalar Belediyesi geri dönüşümde bir adım daha attı - Sayfa 2

Ömrünü tamamlamış veya kullanılmaz durumda olan ütü, elektrikli süpürge, tost makinesi, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, fırın, televizyon, kamera, bilgisayar ve floresanlardan oluşan e-atıklar çöpe atıldığında içlerindeki cıva, kurşun ve kimyasal maddeler çevreye büyük zararlar vermektedir. 

Adalar Belediyesi geri dönüşümde bir adım daha attı - Sayfa 3

Sıfır Atık Projesi sayesinde, çevreye zarar veren bu ürünleri bundan böyle ayrı çöp kutularına atma imkanı bulmuş olacak. Toplanan tüm atıkların geri dönüşümü ise lisanslı geri dönüşüm tesisi tarafından yapılacak olup; kullanılmayan kısımları da uygun yöntemlerle bertaraf edilecek.