Ümraniye'de halk yine sokağa döküldü!

Koronavirüs tedbirleri kapsamında "Evde kal" çağrısı yapılmaya devam ediliyor. Buna rağmen, İstanbul Ümraniye'de güneşli havayı fırsat bilen vatandaşlar sokaklara döküldü.

Koronavirüs salgınını durdurmaya yönelik alınan önlemler çerçevesinde kimi vatandaşlar, "Evde kal" çağrısına uyarken kimileri ise buna aldırış etmiyor.

İstanbul Ümraniye'de havaların ısınmasıyla birlikte güneşi gören vatandaşlar, bir kısmı trafiğe kapalı olan Alemdağ Caddesi'ne akın etti.

Koronavirüse aldırış etmeyen vatandaşların cadde üzerindeki aşırı yoğunluğu dikkat çekerken; bankaların önlerinde uzun kuyruklar oluştu.

Çarşıda tartıcılık yapan engelli bir vatandaş, "İşlerimde artış olmadı şu anda. Sabahtan beri bekliyoruz. İnsanlar güneşten faydalanıyorlar. Havanın düzelmesinden kaynaklanıyor. İnşallah bu korona hastalığını geçiştireceğiz Allah'ın izniyle" dedi.

Caddede torunuyla birlikte ayakkabı satan bir kişi, "Ne yapalım çarşılar bomboş. Cenabı Allah bu insanlara yardım etsin. Millet sıkıldığı için dışarıya çıkıyor. Torunum 9 yaşında ama benim içim almıyor dışarıya çıkıyor" diye konuştu.