Üsküdar'dan Elazığ'a gönül köprüsü

Elazığ’da yaşanan ve tüm Türkiye’yi derinden üzen 6.8 şiddetinde ki deprem sonrasında depremzedeler için Üsküdar Belediyesi yardım kampanyası başlattı.

Üsküdarlı vatandaşlar, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in sosyal medya hesaplarından  “Depremin Yaralarını Hep Birlikte Sarıyoruz.” şeklinde yaptığı çağrıya katkıda bulunmak için Üsküdar Belediyesi’nin Çavuşdere’de bulunan binasına adeta akın etti.

Başkan Türkmen paylaştığı yazıda, “Depremin yaralarını birlikte saracağız. Battaniye, kışlık kıyafet, çocuk bezi, çocuk maması dolu TIR Üsküdar’dan hızla Elazığ’a doğru yola çıkıyor. Teyakkuzdayız; battaniye, kışlık kıyafet, hazır gıdalar başlıca olmak üzere, acil yardımlarınızı Belediye binamıza getirebilirsiniz.” dedi.

3 gün süren kampanya da vatandaşların, gece gündüz ayırt etmeksizin belediye binasına getirdiği malzemeler, belediye personeli ve gönüllü vatandaşlar tarafından tasnif edilip, kolilenerek yolculuğa hazır hale getirildi.

Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’nün destekleri ile sürdürülen yardım kampanyasında acil ihtiyaçlar başta olmak üzere mont, bot, battaniye gibi kışlık kıyafetler ve aynı zamanda bebek bezi gibi malzemeler de toplandı.
Yardımlar ile doldurulan tırlar sırasıyla, AFAD Koordinasyonunda deprem bölgesine doğru yola çıktı.

Başkan Türkmen, “Personelimiz, halkımız; hepimiz bir olduk. Belediyemizde toplanan acil yardımlar hep birlikte tasnif edildi, kutulandı ve yüklendi. Allah birliğimizi, beraberliğimizi daim etsin. Aldırmayın bu toplumun mayasını anlayamayan felaket tellallarının söylediği boş laflara. Ayrılıklar, kavgalar ne olursa olsun, tek nefes olmak için hazır kıta bekleyen bir milletiz biz. Tüm arkadaşlarıma, halkımıza teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.