Ümraniye'de yaşlılara özel ağırlama

Ümraniye’de Pazar günü sokağa çıkan 65 yaş üstü yaşlılar, Ümraniye Belediyesi’nin yaptığı hazırlıklarla park ve bahçelerde özel olarak ağırlandı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında kapalı olan park ve bahçeler yaşlılar için açılırken, belediye görevlileri yaşlılara hem ikramlarda bulundu hem de spor yaptırdı.

Ümraniye Belediyesi koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Pazar günleri sokağa çıkabilen 65 yaş üstü yaşlılar için özel bir çalışma yaptı. Kısıtlamalar çerçevesinde kapalı olan park ve bahçeler, 65 üstü yaşlılar için hazırlandı. Bir gün öncesinde dezenfekte çalışmaları yapılan park ve bahçeleri dolduran yaşlılar keyifli bir gün geçirdi.

Ümraniye’de sokağa çıkan yaşlıların en çok tercih ettiği yerlerden biri olan Ümraniye Millet Bahçesi, yaşlılar gelmeden önce Ümraniye Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından hazır hale getirildi. Millet bahçesine gelen yaşlılar, belediye görevlileri tarafından elektrikli araçlarla alınarak etkinlik alanına taşındı. Burada yaşlılara çayından suyuna, yiyeceğinden maske ve dezenfektanına kadar sunumlar yapıldı. Ayrıca Ümraniye Belediyesi’nde görevli spor eğitmenleri tarafından yaşlılara spor yaptırıldı. Yaşlıların en çok ilgi duydukları yerlerden biri ise refleksoloji parkuru oldu. Burada çoraplarını çıkaran yaşlılar, parkurda yürüyerek kendilerine masaj uyguladılar.

Öte yandan Ümraniye Millet Bahçesi’nin yanı sıra Dudullu Meydan, Çakmak Sevgi Parkı, Tantavi Parkı, Akdeniz Caddesi, Alemdağ Caddesi ve belediye parkında da aynı şekilde yaşlılar için ikram noktaları oluşturularak yaşlılar için etkinlikler yapıldı. Belediyenin yaptığı bu çalışmalar karşısında memnuniyetlerini ifade eden yaşlı vatandaşlar, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’a teşekkür etti.