Sultangazi Belediyesi’nden hijyen denetimi

Sultangazi Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri, ilçe genelinde hijyen denetimi gerçekleştiriyor. Ekipler, fırın, pastane, lokanta gibi işyerlerinin hijyen kurallarına uyup uymadığını kontrol ediyor.

Sultangazi Belediyesi, koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Salgın nedeniyle bazı ürünlerde yapılan anormal fiyat artışlarına karşı önlem alarak fahiş fiyat denetimi gerçekleştiren zabıta ekipleri, bu kez ilçe genelinde hijyen denetimine çıktı. Ekipler, fırın, pastane, lokanta, lahmacun ve kebap salonu gibi gıda ürünlerinin satıldığı işyerlerini gezerek kontrol ediyor.

İşyerlerinin temizliğini inceleyen zabıta ekipleri, çalışanların bone, eldiven ve maske takıp takmadığını da denetleniyor. Müşterilerin oturduğu masaların birbirine yakın olmaması gerektiği belirtilirken, 1 metre kuralına uyulmasının önemli olduğunun da altı çiziliyor. 

Sultangazi Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Sercan Bilge, vatandaşın içinin rahat olması için denetimlere devam ettiklerini söyledi. Hijyen kurallarına uymayan dükkanlara idari işlem uygulanacağını belirten Bilge, “Tespit ettiğimiz olumsuzlarla alakalı ilk etapta iş yerlerini uyarıyoruz. Tekrarında ise 1608 saylı kabahatler kanuna göre cezai işlemlerimizi yürüteceğiz “ dedi.

Zabıta ekipleri, İçişleri Bakanlığınca yayımlanan genelge kapsamında kapalı tutulması gereken işletmelerinin açık olup olmadığını da kontrol etti. Denetimlerin sıklıkla devam edeceği de belirtildi.