Hüseyin Keskin'den ''hasta adam'' hatırlatmalı 29 Ekim mesajı

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı. Başkan Keskin, mesajında geçmişte olduğu gibi bugün de birlik ruhunun hala yaşadığını vurguladı.

Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

96 yıl önce Türk milleti nasıl birlik ve beraberlik içindeyse bugün de o ruhun hala yaşadığını vurgulayan Başkan Keskin, “Geçmişte olduğu gibi günümüzde de Türkiye’nin birliğini, bütünlüğünü bozmak isteyen bazı küresel güçler, hain planlar yapmaya devam ediyor. Ama bu millet dün olduğu gibi bugün de oynanan tüm oyunları bozacak güçtedir. Yüz yıl önce Osmanlı’yı ‘hasta adam’ diye adlandıranlar, Osmanlı’nın ölüm fermanını imzalayıp kendi aralarında haince bölüşme planları yaparak Anadolu’yu, İstanbul’u işgal ettiler. Fakat bu milletin imanını, inancını, vatan sevgisini hesaba katmadılar. Bu millet öyle bir millet ki bütün imkânsızlıklara, zor şartlara, makûs talihine rağmen tek yürek olup, mücadele etti. Bu şanlı mücadeleye öncülük eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, devlet yönetiminde halk iradesinin esas olduğu cumhuriyeti kurdu.

Yüz yıl önce topa, tüfeğe karşı mücadele eden milletimiz bugün de dış güçlerin yaptırımlar adı altında yaptıkları bazı dayatmalarıyla yılmadan başarıyla mücadele ediyor. Bütün bunlar gösteriyor ki milletimiz geçmişindeki birlik, beraberlik ruhunu hala muhafaza etmektedir.

İstiklal Harbi’mizi başarıya kavuşturan ruhu bugün hala diri tutan necip milletimizin Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin kurulmasına öncülük eden tüm kahramanlarımızı rahmetle yad ediyorum. Cumhuriyetimizi yücelten irade, birliğimiz ve beraberliğimizdir.” dedi.