Şile Belediyesi ile toplu iş sözleşmesi imzalandı

Şile Belediyesi iştiraki Personel A.Ş ile HİZMET-İŞ arasındaki toplu iş sözleşmesi, Genel Başkanı Mahmut Arslan’ın katılımlarıyla imzalandı.

4 Ekim 2019 tarihinde, Şile Belediyesi Kültür Merkezi’nde yoğun katılımla gerçekleştirilen toplu iş sözleşmesi imza törenine, Genel Başkan Mahmut Arslan, Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, İstanbul HAK-İŞ İl Başkanı ve İstanbul 5 No’lu Şube Başkanı Mustafa Şişman, Şile Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Güllüce, Şile Belediyesi Daire Başkanları, iş yeri sendika temsilci, üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Toplu iş sözleşmesi töreninde konuşan Genel Başkanı Mahmut Arslan, taşeron sisteminin sona ermesinin önemine değinerek, “Uzun yıllar mücadelesini yaptığımız taşeron sisteminin sona erdirilmesi konusunda bugün somut bir gerçeği birlikte yaşamış olmaktan son derece mutluyum. Kamunun bütün hizmetleri taşeron şirketler üzerinden yapılıyordu. Biz 10 yıl önce bu duruma itiraz ettik. Taşeron sisteminin ülkemiz ve çalışanlar için olmaması gereken bir sistem olduğundan yola çıkarak bir mücadele başlattık ve şimdi emekçi kardeşlerimiz, belediyelerimiz ve kamu kuruluşlarımız bunun huzurunu yaşıyor” dedi.