Maltepe Belediyesi'nden Türkiye'de bir ilk!

Kentsel tasarım dönüşümü Türkiye'de ilk kez Maltepe'de uygulanacak. Dünyada başarılı örnekleri olan bu proje kapsamında her gün yüzlerce çocuğun yürüyerek okula gidip geldiği Zümrütevler mahallesinde örnek çalışma başlatılacak,kavşaklar ve sokaklar rengarenk boyanacak.

Maltepe Belediyesi, müthiş bir projeye imza atıyor. Bu Türkiye'de bir ilk olacak. Maltepe Belediyesi kavşak ve sokakları düzenleyerek yaya güvenliğini arttıracak bir dönüşüm başlatıyor. Peki bu dönüşüm nasıl olacak ve ilk hangi bölgede uygulanacak? İşte tüm detaylar...

ZÜMRÜTEVLER MEYDANI'NDA HAYATA GEÇİYOR

Sokaklar ve kavşakların iyileştirilmesine yönelik yapılacak İstanbul’un ilk kavşak dönüşüm provası, Maltepe Belediyesi ve Superpool işbirliğiyle NACTO Global Kent Tasarımı İnsiyatifi’nin danışmanlığında 18 Ekim Cuma günü Maltepe Zümrütevler Meydanı’nda hayata geçiyor.

Yüzlerce çocuğun her gün yürüyerek okula gidip geldiği Zümrütevler mahallesinde örnek bir çalışma başlatılarak, yaya ve çocuk odaklı tasarımla, kavşakların araçlardan kurtarılması hedefleniyor.

RENGARENK BOYANACAK

Kent tasarımcılarının yanı sıra mahalle halkının da katılımıyla kavşaklar ve sokaklar rengarenk boyanacak; yeniden düzenlenecek. 18 Ekim Cuma günü saat 14:00 ile 17:00 saatleri arasında Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın da katılımıyla prova uygulama Maltepelilerle birlikte deneyimlenecek.